TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fotoverslag Fietsexcursie Market Garden tot bevrijding

Op het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn er tal van excursies die te voet of per fiets gedaan kunnen worden. Op zondag 10 november 2019 was het de eerste keer dat de fietsexcursie 'Market Garden tot bevrijding' werd gehouden. Er is heet wat gebeurd in het park tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo werden het Kröller-Müller Museum en andere gebouwen in september 1944 ingericht als “Rode Kruis Ziekenhuis”.

Onder leiding van een gids werd een route gevolgd die het verhaal vertelt van de bezetting en bevrijding. In de excursie werd ook aandacht gegeven aan de bevrijding van het Park door het 1e Canadese legercorps en de slag om Otterlo. Aan het eind van de excursie was er gelegenheid om in het Museonder een fototentoonstelling over het park in oorlogstijd te bezoeken.De excursie staat de komende maanden een keer per twee weken op de agenda van het Park de Hoge Veluwe.
Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Tracesofwar / Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 10-11-2019 18:03:28