TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boek "In dienst van de nazi's" wordt op 2 april gepresenteerd

Let op: deze boekpresentatie is voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het coronavirus.

Op donderdag 2 april 2020 wordt in boekwinkel Scheltema aan Rokin 9 in Amsterdam het boek "In dienst van de naziís - Gewone mensen als gewelddadige collaborateurs" van Paul van de Water gepresenteerd. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

"In dienst van de naziís" van Paul van de Water is een uniek boek over daders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bevat elf niet eerder gepubliceerde portretten van Nederlanders die zich in dienst van de Duitsers schuldig hebben gemaakt aan misdrijven als intimidatie, mishandeling, marteling, verraad, moord of doodslag. De auteur onderzoekt de levensloop van elke dader, en speurt naar de radicaliseringsfactoren in gezin, milieu of werk. Hij probeert telkens de vraag te beantwoorden: hoe kan het dat ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen, van bouwvakker tot fietsenmaker, van klerk tot kastelein, hun laagje beschaving afpellen en veranderen in misdadigers?

Paul van de Water is als promovendus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en aan het NIOD. Zijn promotieonderzoek gaat over extremistische collaborateurs tijdens de bezetting van Nederland (1940-1945). Hij publiceerde hierover in Historisch Nieuwsblad.

In dienst van de nazi's
Gewone mensen als gewelddadige collaborateurs
ISBN: 9789401916097
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
In dienst van de nazi's

Gebruikte bron(nen)