TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Openlucht Oorlogsexpositie Neede

Veel van de evenementen in het kader van 75 jaar bevrijding zijn vanwege de Corona-crisis afgelast. Exposities kunnen niet bezocht worden, herdenkingen en festivals gaan niet door. Het plan van de Stichting 4 en 5 Mei Comitť Neede pakt gelukkig wel goed uit. De stichting had een openlucht expositie ontwikkeld. Op vele locaties binnen en buiten de bebouwde kom zijn informatieborden geplaatst met een stukje oorlogsgeschiedenis van die plek.

Langs deze plaatsen is een fietsroute van 30km uitgestippeld. Voor het deel binnen de bebouwde kom is er tevens een wandelroute. Op vrijdag 17 april hebben we met prachtig weer de fietsroute gedaan. Het was geen enkel probleem om dit volgens de Corona-maatregelen te doen. Het is wel nodig om een routebeschrijving te hebben. Deze kan voor Ä2,- worden gekocht bij Streekwinkel In den Vlearmoes, Oudestraat 45 te Neede. De routebeschrijving geeft interessante achtergrondinformatie, ook over locaties waar geen bord staat. De informatieborden blijven in ieder geval tot eind 2020 staan. Een foto-impressie:
Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Tracesofwar, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 18-04-2020 13:46:02