TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Herdruk verschenen van boek over de bevrijding van Leerdam

Medio april verscheen de publicatie 'De bevrijding van Leerdam, en van Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem | Mei 1945'. De eerste oplage van ruim 200 stuks was veel sneller dan verwacht compleet uitverkocht. Op 5 juni is een herdruk verschenen.

'De bevrijding van Leerdam' geeft niet alleen een beeld van de gebeurtenissen voor, tijdens en na de bevrijding van Leerdam, maar ook Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem komen aan bod.

De foto’s zijn voorzien van verklarende tekst. Zo zien we natuurlijk foto’s van de feesten bij de bevrijding, maar ook de aftocht van de Duitsers, de ontvangst van Generaal Piron, de Binnenlandse Strijdkrachten, onderduikers, collaborateurs en moffenmeiden.

Er wordt speciale aandacht besteed aan de radarstelling Gorilla in Schoonrewoerd. Zo werden er bij onderzoek in het NIOD spionagetekeningen van deze stelling gevonden, terwijl ook een recent gemaakt diorama van de stelling is afgebeeld.

Verder in dit boek diverse krantenartikelen, verslagen van de Centrale Inlichtingendienst en oorlogsherinneringen.

'De bevrijding van Leerdam, en van Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem | Mei 1945' verschijnt als deel 19 in de Historische Reeks Leerdam en is hier te bestellen.

Gebruikte bron(nen)