TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Museum van Postzegel tot Tank

In Nederland zijn veel oorlogsmusea. Op onze website hebben we er maar liefst 175 staan. De diversiteit is groot. Er zijn musea die een collectie hebben die honderd procent over de oorlog en/of militaire historie gaat. Er zijn ook musea waar dit onderwerp maar een klein deel van de collectie beslaat. Naast grote musea met nationale bekendheid, zijn er ook kleine privťmusea. Hieronder bevinden zich echte juweeltjes.

Als je de snelweg A73 bij afslag 7 verlaat, kun je een interessante keuze maken: linksaf naar Oorlogsmuseum Overloon of rechtsaf naar Museum van Postzegel tot Tank in Groeningen. Twee totaal verschillende musea met elk hun eigen aantrekkingskracht. Overloon is erg bekend. Het was daarom de hoogste tijd om bij Tonnie Ebben van het Museum van Postzegel tot Tank op bezoek te gaan. Zijn museum is alleen op afspraak te bezichtigen, want hij is altijd druk in de weer. Hij kan alleen bezoek ontvangen en tijd besteden aan zijn collectie, als hij niet op zijn boerenbedrijf aan het werk is. De verzameling wordt steeds groter en mooier. De plannen voor een nieuw en groter onderkomen zijn alweer in vergevorderd stadium. Tonnie richt zich in eerste instantie op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in de directe omgeving van zijn woonplaats. Maar andere zaken die de moeite waard zijn, krijgen ook een plekje in zijn museum. Zo heeft hij inmiddels een indrukwekkende verzameling spullen die een relatie hebben met koningin Wilhelmina. Daarnaast heeft hij behoorlijk wat archeologische vondsten tentoongesteld. Een bezoek aan Museum van Postzegel tot Tank kost veel tijd. Tonnie heeft een verhaal bij elk collectiestuk. Als oud militair weet hij waar hij het over heeft. Het is daarom niet verwonderlijk dat mensen hem vaak om informatie en advies komen vragen. Voor de echte geÔnteresseerden is dit museum een dikke aanrader!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Tracesofwar / Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 16-07-2020 17:13:06