TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Nieuw boek van Jochem Botman over beruchte collaborateurs

Recent is een nieuw boek verschenen van Jochem Botman, die op TracesOfWar.nl ook verschillende artikelen publiceerde. De titel van het door uitgeverij Aspekt uitgegeven boek is 'Beruchte collaborateurs op vrije voeten'. Het is mede tot stand gekomen door aanvullingen en bijdragen van lezers van de TracesOfWar.nl (eerder Go2War2.nl).

Deze studie bevat een aantal artikelen over: Andries Riphagen, Ten Cate Brouwer, de Sassens broers, Wim Kicken, Maria Vollaerts Kapteijn, etc. De behandelde thema's zijn naoorlogse corruptie binnen de opsporingsdiensten, het vrijkopen van beruchte collaborateurs en verzetslieden die uit eigen winstbejag en uit naam van het verzet roofovervallen uitvoerden.

Het boek behandelt alleen de situatie in Nederland. Uitgelegd wordt waarom de beruchte collaborateurs Andries Riphagen en Willem Sassen of beruchte spionnen als Van Ligten, Vollaerts-Kapteijn, Ten Cate Brouwer ongestraft konden wegkomen.

Het is het derde boek van de auteur. In 2013 werd 'De intriges van de gebroeders Sassen' gepubliceerd, over de collaboratie, het verzet, de ontsnapping en de reŁnie met oude SS-kameraden in Latijns-Amerika. Dit boek werd in 2015 in het Engels uitgegeven als 'Nazis to the Core'. In 2019 volgde 'De Tarzan van Limburg' over het onwaarschijnlijke leven van dubbelspion en meestersmokkelaar Pierre Sweerts, een vis in de schemerwereld van de internationale inlichtingendiensten. Een vierde titel, over de Nederlandse rattenlijn, verschijnt mogelijk komend najaar.

Beruchte collaborateurs op vrije voeten
Met medewerking van corrupte opsporingsambtenaren en illegalen
ISBN: 9789463389037
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Beruchte collaborateurs op vrije voeten

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Jochem Botman
  • Gepubliceerd op: 16-08-2020 19:38:25