TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fotoverslag Start Airborneseizoen 2020

Opening Airborne 2020

Op woensdag 2 september werden de Airborne herdenkingen officieel geopend door de burgemeesters van de 4 Airborne gemeenten: Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum. Dit vond plaats bij het Airborne Museum te Oosterbeek.Ronnie Weijers, de nieuwe directeur van het Airbornemuseum
De officiële start van het Airborneseizoen werd gemarkeerd door de burgemeesters van de vier Airbornegemeenten die onder de boog doorliepen en de vlaggen hesen.


Thema Airborne herdenking 2020

Herdenken, beseffen en beleven doen we met elkaar in Arnhem, Ede, Renkum en Overbetuwe, de Airborne Region. Samen vertellen wij het verhaal van Operatie Market Garden . Het verhaal van september 1944, maar ook het verhaal over de impact die het vandaag de dag nog heeft. Vorig jaar stonden we massaal stil bij de 75ste herdenking van Slag om Arnhem met een speciaal en uitgebreid programma. De aandacht voor alle herdenkingen en bijeenkomsten was enorm.

Herdenking Airborne 2020

Dit jaar herdenken wij 75 jaar vrijheid op een ingetogen manier vanwege de coronapandemie. De herdenkingen vinden plaats maar in aangepaste vorm en op uitnodiging. De Poolse en Britse veteranen, en nabestaanden zullen niet aanwezig zijn. Het herdenken van Operatie Market Garden/Slag om Arnhem doen we dit jaar op afstand, maar wel met elkaar. “Samen herdenken wij thuis”. Er zal er dit jaar in de Airborne Region meer aandacht zijn voor het beseffen en beleven van Operatie Market Garden

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Tracesofwar / Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 02-09-2020 17:52:00