TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Musée Des Blindes

Het museum toont een groot aanbod aan voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog dat verdeeld is over verschillende landen.

Voor Frankrijk is de verzameling bijna volledig met de AMD 178 en AMR 35 pantserwagens, FCM tank, Renault R35 en R39 tanks, Hotchkiss H35 en H39 tanks (de beroemde SOMUA tank die dankzij zijn vuurkracht en mobiliteit een echte gelijke was voor Duitse panzers).

Voor de V.S. zijn alle tanks die betrokken waren bij de Afrikaanse campagne van het Noorden, de campagne van Italië, de landing van de D-day en de verdere slagen naar overwinning in Europa aanwezig. Waaronder de Lee Grant, Stuart, Sherman (in verschillende varianten), de Tank destroyer en de M8 en M20 pantserwagens.

Voor het UK zijn de meeste modellen die zowel in Noordelijk Afrika als Europa werden gebruikt op aanwezig, waaronder de Cromwell, Centaur, Mathilda, Valentine en de Churchill tanks.

De Duitse verzameling is praktisch compleet met de Panzer II, III een IV, Panther, Panther Jagdt. Tiger I, King Tiger (enige werkende exemplaar ter wereld to zover bekend), en diverse Flak Panzer en Pantserwagens.

Natuurlijk is de bijdrage van de voormalige Sovjet Unie aanwezig met zijn periodetanks met vooral de bekende T34.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

De Gaulle
British and American Tanks of World War Two
Tanks of the World
Germany's Guns 1939-45
De Tweede Wereldoorlog
De man die nee zei
Lees meer (1)