TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Oorlogsgraven Bačkonis

Duitse Oorlogsgraven Bačkonis

Nabij Bačkonis ligt een kleine Duitse oorlogsbegraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. Er zijn nog ongeveer 20 betonnen grafkruizen, deels beschadigd, bewaard gebleven. Oorspronkelijk stond er een houten hek om de begraafplaats, momenteel zie je enkel nog de contouren van een lage wal van aarde rond de graven. Hier liggen Duitse soldaten en ook een aantal onbekende Russen begraven die vooral in augustus 1915 gesneuveld zijn tijdens de Duitse aanval richting Vilnius. Het verhaal gaat hier dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duitse soldaat hier het graf van zijn vader heeft gevonden. Het is onbekend om welke soldaat dit dan zou gaan.

Lokatie: aan een onverharde bosweg parallel aan de snelweg A1 (Kaunas-Vilnius). Ter bereiken vanaf afrit Bačkonis/Liutonis of in de richting Vilnius vanaf de parkeerplaats bij het (momenteel gesloten) wegrestaurant Skardis.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jörgen Brouwer
  • Foto's: Jörgen Brouwer

54.80013728, 24.51887378