Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Keizerlijk Kasteel Poznań

De bouw van dit kasteel begon in 1905 en werd in 1910 voltooid. Na de capitulatie van Polen in 1939 werd besloten om het kasteel tot ťťn van de verblijfplaatsen van Adolf Hitler te maken. Ook werd het kasteel gebruikt door Arthur Greiser, Gauleiter van de Reichsgau Wartheland. Het kasteel werd tijdens de Duitse bezetting herbouwd in opdracht van Albert Speer. Het kapel werd het persoonlijke kabinet van Adolf Hitler (een exacte kopie van het kabinet in de Reichskanzlei), de troonzaal werd een ontvangstzaal en onder het kasteel werd een bunker gebouwd voor 375 mensen. In 1943 werden de werkzaamheden gestopt wegens de verslechterende situatie aan het oostfront. Tijdens de slag om Posen in 1945 werd het kasteel gebruikt als tijdelijke krijgsgevangenenkamp voor Duitse soldaten.

Het kasteel tegenwoordig:
Het Keizerlijke Kasteel van Poznań wordt tegenwoordig voor meerdere doeleindes gebruikt en is te bezichtigen. Op veel plaatsen zijn de architecturale kenmerken van het Duitse Derde Rijk nog goed te zien.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken