Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Mémorial Pégasus Ranville

Ingehuldigd op 4 juni 2000 door ZKH De Prins van Wales, de Memorial Pegasus is gewijd aan de mannen van de 6e Airborne Division en hun heldhaftige optreden tijdens de Slag van Normandië 1944.
De Memorial is nu de houdster van de oorspronkelijke Pegasus Brug. De verzameling van historische objecten neemt voortdurend toe in omvang en de nauwkeurige historische informatie wordt gegeven door de Britse "Airborne Assault Normandië Trust".
Bezoekers van het museum genieten van het moderne design en krijgen een grote hoeveelheid aan informatie over de vitale rol die de 6e Airborne Division tijdens het aanhouden van zware verliezen had tijdens de landing in Normandie in 1944.

Geschiedenis van de Pegasus Bridge
Verschillende bruggen werden gebruikt in het Kanaal van Caen naar de zee van 1856. De ophaalbrug van Benouville werd gebouwd in 1934 en werd omgedoopt Pegasus Bridge in 1944 ter nagedachtenis van de soldaten van de 6de Airborne Division die deze bruggen hebben veroverd. Hun embleem was Pegasus, het gevleugelde paard.
De brug werd verlengd met 5 meter in het begin van 1960, toen het Kanaal werd verbreed. De brug werd gebruikt tot 1993 en werd vervangen in het volgende jaar vervangen door een sterkere brug met een veilige en moderne constructie die meer aangepast is aan het huidge verkeer.
De oorspronkelijke Pegasus brug was de eerste brug die bevrijd werd in 1944 op continentaal Frankrijk.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Pegasus Bridge
D-day, van operatie Overlord tot de bevrijding van Parijs