TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!
Dit gedenkboek werd in 1943 uitgegeven door het Comitť ter Bevordering van het Welzijn van Nederlandsche Strijders. Het werd als kerstgeschenk uitgereikt aan leden van de Nederlandse strijdkrachten en koopvaardijvaarders op Britse bodem. Het comitť was in augustus 1940 opgericht door Willem van de Stadt, een van de Londense directeuren van de Nederlandse Handel-Maatschappij. Het hield zich bezig met het verzorgen van ontspanning voor Nederlandse militairen, onder andere door de distributie van boeken en tijdschriften, grammofoonplaten, sjoelbakken en voetballen. Ook organiseerde het comitť film- en theatervoorstellingen en andere bijeenkomsten ter vermaak.
Meer over koningin Wilhelmina en haar radiotoespraken.


Meer over prins Bernhard.


Meer over St Paul's Cathedral.Met de torpedobootjagers van het type "Jan Van Gelder" wordt de Admiralen-klasse bedoeld. De KN van de Kortenaer is nog net zichtbaar op de boeg. De Van Galen was van dezelfde klasse. De Van Galen afgebeeld op de onderste foto was een emergency destroyer overgenomen van de Britse Royal Navy, de ex HMS Noble.


Meer informatie over de Hr.Ms. Van Kinsbergen en Hr.Ms. De Ruyter.
Meer informatie over Nederlandse motortorpedoboten.


Meer informatie over de Consolidated PBY Catalina.


Meer informatie over de Prinses Irene Brigade.
Deze soldaten lopen langs de Herdenkingsboog Wellington in Londen.

Meer informatie over de HeroÔsche strijd van de tanker Ondina en HMIS Bengal.


Meer informatie over de Ms Oranje.
Bron: Archief Jacobus Hendriks, via Jeroen Koppes.