TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vapaudenristin 1.luokka (VR 1)

De 1e klasse binnen het Vrijheidskruis bestaat in twee varianten, met en zonder borstster. De variant met borstster wordt gezien als een hogere rangorde dan de variant zonder borstster.
Zoals alle graden kan de onderscheiding met (militair) of zonder (civiel) zwaarden worden toegekend en is er een variant met vredeslint en oorlogslint. In oorlogstijd kan de variant met oorlogslint naast zwaarden ook worden toegekend met eikenloof.
De onderscheiding zelf bestaat uit een wit geŽmailleerd, goudkleurig kruis, gedragen aan een geel-witte (vredeslint) of rood-witte (oorlogslint) band om de nek. Het kruis draagt een Fins hakenkruis en in het midden een rozet. Bij de oorlogsvariant draagt het rozet het beginjaar van de oorlog waar het voor is toegekend.
Tussen de hang ring en de ster is een eikenkrans bevestigd, met of zonder zwaarden. De variant met eikenloof, heeft het eikenloofblad bevestigd aan de hang ring.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Aarnio, Matti Armas24-02-190116-12-1984
Allmendinger, Karl03-03-189102-10-1965meer
Autti, Pietari Aleksanteri17-08-189323-10-1959meer

Bronnen