TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Vapaudenristin 1.luokka (VR 1)

De 1e klasse binnen het Vrijheidskruis bestaat in twee varianten, met en zonder borstster. De variant met borstster wordt gezien als een hogere rangorde dan de variant zonder borstster.
Zoals alle graden kan de onderscheiding met (militair) of zonder (civiel) zwaarden worden toegekend en is er een variant met vredeslint en oorlogslint. In oorlogstijd kan de variant met oorlogslint naast zwaarden ook worden toegekend met eikenloof.
De onderscheiding zelf bestaat uit een wit geŽmailleerd, goudkleurig kruis, gedragen aan een geel-witte (vredeslint) of rood-witte (oorlogslint) band om de nek. Het kruis draagt een Fins hakenkruis en in het midden een rozet. Bij de oorlogsvariant draagt het rozet het beginjaar van de oorlog waar het voor is toegekend.
Tussen de hang ring en de ster is een eikenkrans bevestigd, met of zonder zwaarden. De variant met eikenloof, heeft het eikenloofblad bevestigd aan de hang ring.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Aarnio, Matti Armas24-02-190116-12-1984 
Allmendinger, Karl03-03-189102-10-1965meer 
Autti, Pietari Aleksanteri17-08-189323-10-1959meer 

Bronnen