TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Medalje Vir Oorlog Dienste Suid-Afrika 1939-1945

Medalje Vir Oorlog Dienste
Deze onderscheiding werd toegekend aan personen die in de periode tussen 6 september 1939 tot 15 februari 1946 vrijwillig en onbetaald dienden bij een van de organisaties of andere erkende diensten zoals de burgerbescherming, politie (Civic Guards), het Zuid-Afrikaanse Rode Kruis, etc. gedurende een periode van minimaal twee jaar waarvan tenminste een aaneengesloten. Personeel dat bij de strijdkrachten of bij vrijwillige militaire eenheden diende kwam er niet voor in aanmerking.
De ronde medaille is van zilver en toont aan de voorzijde het wapen van Zuid-Afrika; aan de achterzijde staat de inscriptie 'For WAR SERVICES SOUTH-AFRICA. VIR OORLOG DIENSTE SUID-AFRIKA' langs de buitenrand. Binnen deze cirkel bevinden zich protea's met de datum 1939-1945 in het midden. Het lint is 32 mm breed met drie even brede banen, oranje, wit en blauw gekleurd. Een 'Aanbeveling des Konings voor trouwe dienst' wordt aangegeven door een bronzen protea op het lint. (De protea is de nationale bloem van Zuid-Afrika.)

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Beyers, Leonard "Len"22-01-189415-04-1959

Bronnen