Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Mťdaille Resistance Polonaise en France

Ingesteld in 1946 en verleend aan alle Poolse strijders die in het leger of in het verzet tussen 1939 en 1945 in Frankrijk gediend hebben.

De bronskleurige onderscheiding met een doorsnede van 35 mm, toont aan de voorzijde een gestileerde Poolse, gekroonde adelaar met aan de basis een Frans Kruis van Lorraine. Aan weerszijden wordt dit geflankeerd door de jaartallen "1940" en "1944". Hieromheen is op een verhoogde rand de tekst "POLSKI RUCH OPORU WE FRANCJI" (Poolse Verzetsbeweging in Frankrijk) aangebracht.

De achterzijde toont een machinegeweer met een krans van eikenloof. Het geheel is omgeven door de woorden "RESISTANCE POLONAISE EN FRANCE" en de jaartallen "1940" en "1944".

He lint is zwartgekleurd met twee dunne rode banden aan weerszijden. In het midden is een band van lichtblauwe "V" tekens aangebracht. Het draaginsigne is gelijk aan het lint, maar toont maar ťťn enkele "V".

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Antonowicz Andrault de Buy, Graf, Mikolaj15-01-191503-04-2000meer

Bronnen