Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Medalla Militar Individual de España

De "Medalla Militar Individual de España" werd op 29 juni 1918 ingesteld door Koning Alfons XIII. Hij werd toegekend voor verdienste in actie in aanwezigheid van een vijand, ongeacht de rang van de ontvanger.
Oorspronkelijk had de medaille een doorsnede van 42 mm, maar dit werd later gewijzigd naar 37 mm. De medaille werd gedragen aan een lint met een voorheen 28 mm, later 35 mm lint met witte ondergrond. Aan beide zijden is een 1 mm gele rand aangebracht. In het midden van het lint bevindt zich een rood-geel-rode band, uitbeeldend de nationale kleuren van Spanje. Beide rode banden zijn 4,5 mm breed.
Op de voorzijde van de medaille is een centraal veld van 25 mm doorsnede te vinden met daarop een vrouwenfiguur met engelenvleugels, uitbeeldend de godin Victoria. Met haar linkerhand steunt ze op een schild met een leeuwenkop en in haar rechterhand houdt ze een lauwerkrans vast. De achtergrond wordt gevormd door een zeegezicht met ondergaande zon. In de golven is het makersmerk "Egana" aangebracht. Rond dit centrale beeld bevindt zich een rand met links en rechts een leeuw en aan de bovenkand het wapenschild van Spanje. De figuren worden verbonden door een laurier band links en een eikenloof rechts. Aan de onderzijde worden de takken bijeengebonden door een lint met het opschrift "AL MERITO / CAMPAGNE".
Aan de achterzijde vindt men dezelfde randafbeelding. In de centrale afbeelding is hier een Spaans wapenschild aangebracht voor een Johannesadelaar met een heilig schild. Links en rechts van de adelaar bevinden zich zuilen. Onder de rechterzuil is een stervorming object aangebracht en onder de linkerzuil een actiesymbool.
Op het lint kan een gesp met tekst zijn aangebracht.

Christ, Torsten Georg Egon (VIII. Fliegerkorps)* 3 februari 1906
† 13 april 1967

meer
Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Amado Lóriga, Santiago12-04-189031-01-1974

Bronnen