TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Orden Pobeda

Deze Orde, de hoogste militaire Orde van de Sovjet-Unie, werd op 8 november 1943 door het Presidium van de Opperste Sovjet ingesteld en is bestemd voor de hogere bevelhebbers van het Rode Leger. Hij wordt uitgereikt wegens succesvolle uitvoering van grote militaire operaties waarbij hele fronten zijn betrokken met een radicale verandering in de situatie ten gunste van het Rode Leger tot gevolg.
De medaille is van platina met een robijn in de vorm van een vijf-puntige ster met een doorsnede van bijna 72 mm. en afgezet met 110 diamanten. Tussen de punten van de ster bevinden zich divergerende, met diamanten bezette stralen. In het midden van de ster ligt een cirkel, blauw geŽmailleerd met daar omheen een krans van laurier- en eikenbladeren. In het midden van de cirkel bevindt zich, uitgevoerd in platina, een afbeelding van de muur van het Kremlin met de tombe van Lenin en de Spassky toren.
De medaille bevat in totaal 16 karaat aan diamanten. Als bijzondere erkenning wordt in het Kremlin een erelijst bijgehouden waarin de namen van de dragers staan gegraveerd.
Het lint is 4 ,5 cm breed en bestaat uit een brede rode baan (13 mm), verticaal door het midden met aan beide zijden smalle banen in -van binnen naar buiten- de kleuren groen, donkerblauw, rood en lichtblauw (allen 3 mm breed), elke baan gescheiden door een smalle witte (0,5 mm). Aan de rand van het lint bevinden zich drie smalle banen in oranje, zwart en oranje.

Er kunnen twee varianten worden onderscheiden, een "Variant 1" met schroefbevestiging en "Variant 2" welke werd bevestigd met een speld.

Antonov, Aleksei Innokentyevich* 9 september 1896
Ü 16 juni 1962

meer
Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Antonov, Aleksei Innokentyevich09-09-189616-06-1962meer

Bronnen