TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bharat Ratna

De "Bharat Ratna" werd op 2 januari 1954 ingesteld als de hoogste civiele onderscheiding van India. Het wordt gezien als een ridderorde zonder verlening van enige titel.

De onderscheiding wordt toegekend in erkenning voor buitengewone verdienste of activiteit van de hoogste orde, zonder enig onderscheid in ras, beroep, positie of sekse. Aanvankelijk werd de onderscheiding toegekend voor verdiensten in kunst, literatuur, wetenschap en publieke dienst. In december 2011 werd dit uitgebreid tot elke vorm van menselijke inspanning.

Een voordracht voor de toekenning van een "Bharat Ratna" wordt door de premier gedaan aan de president, waarbij maximaal drie voordrachten per jaar worden toegekend.

In de draagvolgorde komt de onderscheiding op de zevende plaats van belangrijkheid. De onderscheiding wordt niet postuum toegekend.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Bose, Subhas Chandra23-01-189718-08-1945

Bronnen