TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ereteken voor Verdienste

Het Ereteken voor Verdienste is ingesteld in 1987 en is, sinds 2002, bedoeld als uiting van waardering voor degene die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd dan wel zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse krijgsmacht.

Het Ereteken voor Verdienste kan worden toegekend in de graden brons, zilver en goud, afhankelijk van de geleverde prestatie.

De toekenning van het Ereteken kan zowel aan Nederlanders als aan vreemdelingen geschieden en ook postuum.

De onderscheiding, uitgevoerd in goud, zilver of brons, bestaat uit de Nederlandse leeuw, gaande over een onklaar anker, beneden vergezeld van een vliegende adelaar, de kop naar rechts, alles in reliŽf binnen een omlijsting bestaande uit een smalle rand in de vorm van zes bastions, een blauwe geŽmailleerde omlijsting waarin zes ravelijnen en een smalle rand met zes grote en zes kleine punten; aan de achterzijde eveneens in reliŽf de woorden "Minister van Defensie" en "Koninkrijk der Nederlanden".

De middellijn van het versiersel bedraagt 45 mm.

Het versiersel is door middel van een ring verbonden aan een blauw moirť lint van 37 mm breed met aan de boorden een rode baan van 3 mm, gevolgd door een witte baan van 2 mm.

Subonderscheidingen

Ereteken voor Verdienste in GoudIn de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Ereteken voor Verdienste in ZilverIn de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Ereteken voor Verdienste in BronsIn de database: 1
Totaal verleend:onbekend

Bronnen