TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

An Bonn Mileata Calmachta

De An Bonn Mileata is de hoogste Ierse militaire onderscheiding rn werd in 1944 ingesteld in drie klassen. Aanvankelijk waren dit de 1st, 2nd en 3rd Class. In 1984 werd dit gewijzigd in respectievelijk 'with Honour', 'with Distinction' en 'with Merit'.

Het kan worden toegekend voor iedere actie van buitengewone moed of eervol handelen (anders dan tijdens oorlogstijd), voortvloeiend uit of in relatie met militaire dienst en met gevaar voor lijf of leven. Het kan worden toegekend aan een ieder in dienst van het Ierse Leger, de Army Nursing Service en de Chaplain Services.

Afhankelijk van de klasse bestaat de medaille uit een zilveren of bronzen hanger. De voorzijde toont een kruis met een knoop van St. Brendan aan iedere arm. Over het kruis heen is een lauriertak aangebracht. In het midden zijn de woorden "DE ḂARR CALMAĊTA" (voor moed) te lezen. De achterzijde is vlak met de inscriptie "An Bonn MŪleata Calmaċta", gebogen aangebracht boven een papierol, waarop de naam van de ontvanger kan worden gegraveerd. Onderaan is het makersmerk aangebracht.

De hanger is opgehangen aan een groen lint met, afhankelijk van de klasse, een aantal crimson rode strepen. Meerdere toegekende onderscheidingen wordenaangemerkt door het aanbrengen van een 7 mm in doorsnede Keltisch schild op het lint.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Adrain, William  

Subonderscheidingen

Militaire Medaille voor Dapperheid 1e Klasse
An Bonn Mileata Calmachta 1st ClassMilitaire Medaille voor Dapperheid 1e Klasse
In de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Militaire Medaille voor Dapperheid 2e Klasse
An Bonn Mileata Calmachta 2nd ClassMilitaire Medaille voor Dapperheid 2e Klasse
In de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Militaire Medaille voor Dapperheid 3e Klasse
An Bonn Mileata Calmachta 3rd ClassMilitaire Medaille voor Dapperheid 3e Klasse
In de database: 0
Totaal verleend:onbekend

Bronnen