Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Verdienstorden des Landes Baden-Württemberg

De Verdienstorden des Landes Baden-Württemberg werd op 26 november 1974 ingesteld als Verdienstmedaille des Landes Baden-Württemberg. Op 26 juni 2009 werd de naam van de onderscheiding aangepast in Verdienstorden des Landes Baden-Württemberg. Door een besluit van 3 februari 2016 werd de onderscheiding herzien en kreeg de medaille een ander ontwerp. De Verdienstorden des Landes Baden-Württemberg kan worden toegekend aan een ieder wegens verdienste voor het land Baden-Württemberg.

De eerste vormgeving van de medaille toonde een ronde, goudkleurige medaille met aan de voorzijde het wapen van Baden-Württemberg en de tekst "BADEN-WÜRTTEMBERG". De achterzijde toonde een lauwertak en de tekst "FÜR VERDIENSTE". Na de herziening van de onderscheiding, werd de vorm een gestileerd kruis met medaillon in het midden. Het medaillon toont het wapen van Baden-Württemberg en de tekst "BADEN-WÜRTTEMBERG".
Het lint van de onderscheiding toont de landskleuren geel en zwart, afgezet met gouden rand.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Ableiter, Walter (Grenadier-Regiment 396)22-01-192222-06-1993meer

Bronnen