TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Prins Mauritsmedaille

De Prins Mauritsmedaille is op 6 juli 1935 ingesteld door de KNV Ons Leger. De medaille wordt als draagmedaille toegekend aan personen of organisaties, zowel binnen als buiten de krijgsmacht, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de krijgsmacht. De Prins Mauritsmedaille is een zelden uitgereikte en prestigieuze waardering.

Het is een verzilverde medaille met een middellijn van 35 millimeter. De voorzijde vertoont het borstbeeld van Prins Maurits ( 1567 Ė 1625). De naam van de ontwerper (Jac(ob) Jan) van Goor, 1874 Ė 1956) is aan de onderzijde van dit borstbeeld te lezen.

Binnen het randschrift is, in een kleiner lettertype, de naam " MAURITS . PRINS . VAN . ORANJE . GRAAF . VAN . NASSAU" te lezen.

Het randschrift zelf luidt: "STICHTER V.D. NEDERLANDSCHE KRIJGSMACHT".

De keerzijde vertoont de tekst "VOOR / HET VADERLAND / KONINKLIJKE / NEDERLANDSCHE / VEREENIGING Ė ONS LEGER Ė / VOOR LOFFELIJKE DADEN / EN / KRIJGSGESCHIEDKUNDIG / ONDERZOEK".

De medaille wordt gedragen aan een blauw Ė wit Ė oranje Ė wit Ė blauw gestreept lint, ter breedte van 35mm.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Ouden, den, Marinus Petrus Antonius21-08-190912-02-1951meer

Bronnen