TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Satyalancana Kesetiaan

De oorspronkelijke medaille werd ingesteld op 4 september 1958 door President Soekarno.

De medaille wordt uitgereikt aan leden van de strijdkrachten die 8 jaar,
16 jaar, 24 jaar of 32 jaar vol ononderbroken, braaf en loyaal in militaire dienst zijn geweest.

Deze medaille is rond van vorm en gemaakt van bronskleurig metaal voor een 8 jarige dienst, zilverkleurig voor een 16 jarige dienst en goudkleurig voor 24 jarige dienst, en elk heeft een diameter van 25 millimeter.
Op de voorzijde is een reeks rijst en katoen afgebeeld met in het midden de woorden "Tamtama Setia" en daaronder is het Romeinse cijfer VIII voor de 8 jarige dienst , het Romeinse cijfer XVI voor 16 jarige dienst en Romeins cijfer XXIV voor 24 jarige dienst. Op de achterzijde staat "Republik Indonesia".

Het lint is 25 millimeter breed, 35 millimeter lang en heeft 3 verticale banen in de kleuren lichtblauw, donkerblauw en lichtblauw die even breed zijn.

Op een latere datum werd het ontwerp van de onderscheiding en het lint wat aangepast en zijn er nog verticale gekleurde smalle banen toegevoegd op het lint. Zo is er ook een 4e model voor 32 jarige dienst aan deze reeks toegevoegd (deze heeft in plaats van de bovengenoemde donkerblauwe baan een oranje baan in het midden) met het romeinse cijfer XXXII.

Subonderscheidingen

Medaille voor trouwe dienst (8 jaar)
Satyalancana Kesetiaan (8 tahun)Medaille voor trouwe dienst (8 jaar)
In de database: 1
Totaal verleend:onbekend

Bronnen