Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Grootkruis der Militaire Willems Orde (MWO.1)

Deze Orde werd in 1815 ingesteld door Koning Willem I en is de hoogste militaire onderscheiding in Nederland. Hij kan worden toegekend aan militairen van alle rangen en dienstvakken en aan burgers wegens 'daden van uitzonderlijke moed, leiderschap en plichtsbetrachting in het aangezicht van de vijand'. De medaille heeft de vorm van een Maltees kruis met acht punten en is wit geŽmailleerd. Op de armen van het kruis de woorden 'Voor moed, beleid en trouw' Het kruis ligt op een bed van lauwertakken. Op de achterzijde bevindt zich een in blauw geŽmailleerd medallion met daarop de letter W en een lauwerkrans.
De medaille hangt aan de Koninklijke Kroon met daarboven op een ring waar het lint doorloopt. Het lint is geel van kleur met twee brede verticale paarse strepen.
Bij het Grootkruis; wordt op de linkerborst een ster gedragen, de medaille op de linkerheup aan een breed lint vanaf de rechterschouder;

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Haile Selassie I23-07-189227-08-1975meer

Bronnen