Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Orden Kutuzova 1

Deze kan worden toegekend aan bevelhebbers van zgn. Fronten en van legers, alsmede aan hun stafleden voor uitmuntende prestaties in het leiden van militaire operaties. De onderscheiding bestaat uit een vijf-puntige, gouden ster met stralen van zilver tussen de punten. Het medaljon in het midden is wit geŽmailleerd met daar omheen een krans van laurier- en eikenbladeren met aan de onderzijde een ingeweven rode band. Op het medaljon een afbeelding in goud reliŽf van Maarschalk Michael Kutuzov tegen de achtergrond van een toren van het Kremlin met een rode ster op de spits. De afbeelding wordt geflankeerd door de inscriptie, in Cyrillisch schrift, Michael Kutuzov op een met zilver afgezette witte band.

Er zijn twee typen bekend. De eerste type hing aan een klein lintje, maar werd al snel vervangen door het 2e Type met schroefbevestiging. De 2e Type kent varianten waarbij de delen zijn bevestigd met drie of met vijf nageltjes.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Aganov, Sergei Khristorovich04-06-191701-02-1996meer
Antonov, Aleksei Innokentyevich09-09-189616-06-1962meer
Astakhov, Fyodor Alekseyevich08-02-189209-10-1966

Bronnen