TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Orden Kutuzova 2

Deze kan worden toegekend aan bevelhebbers van korpsen, divisies en brigades en hun stafleden voor het succesvol uitvoeren van militaire operaties waardoor grote verliezen aan de vijand worden toegebracht zonder de gevechtswaarde van de eigen troepen aan te tasten. De onderscheiding bestaat uit een vijf-puntige, zilveren ster met stralen van zilver tussen de punten. Het medaljon in het midden is wit geŽmailleerd met daar omheen een krans van laurier- en eikenbladeren met aan de onderzijde een ingeweven rode band. Op het medaljon een afbeelding in verguld reliŽf van Maarschalk Michael Kutuzov tegen de achtergrond van een toren van het Kremlin met een rode ster op de spits. De afbeelding wordt geflankeerd door de inscriptie, in Cyrillisch schrift, Michael Kutuzov op een met zilver afgezette witte band.

Er zijn twee typen bekend. De eerste type hing aan een klein lintje, maar werd al snel vervangen door het 2e Type met schroefbevestiging. De 2e Type kent varianten waarbij de delen zijn bevestigd met drie of met vijf nageltjes.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Agaltsov, Filipp Aleksandrovich20-01-190029-06-1980meer
Arkhipov, Vasily Sergeyevich29-12-190613-06-1985

Bronnen