TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Orden Kutuzova 3

Deze kan worden toegekend aan bevelhebbers van regimenten, bataljons en compagniŽn, alsmede chefs van regimentsstaven voor betoonde initiatieven tijdens militaire operaties waardoor aan een vijand grote verliezen worden toegebracht tengevolge van een plotselinge en gedurfde aanval. De geheel in zilver uitgevoerde onderscheiding bestaat uit een vijf-puntige ster met stralen van zilver tussen de punten. Het medaljon in het midden is wit geŽmailleerd met daar omheen een krans van laurier- en eikenbladeren met aan de onderzijde een ingeweven rode band. Op het medaljon een afbeelding in zilver reliŽf van Maarschalk Michael Kutuzov tegen de achtergrond van een toren van het Kremlin met een rode ster op de spits. De afbeelding wordt geflankeerd door de inscriptie, in Cyrillisch schrift, Michael Kutuzov op een met zilver afgezette witte band.

Er zijn twee typen bekend. De eerste type hing aan een klein lintje, maar werd al snel vervangen door het 2e Type met schroefbevestiging. De 3e Klasse bestond uit ťťn geheel.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Belodedov, Aleksandr Ivanovich14-10-192012-03-1945meer

Bronnen