TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Medal "Za doblestny trud v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945"

De Medaille voor Dappere Arbeid in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945 werd op 6 juni 1945 ingesteld door het Presidium van de Opperste Sovjet van de USSR. Het diende ter erkenning van moedige en onbaatzuchtige inzet tijdens arbeid door Dovjet burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog. De statuten werden op 18 juli 1980 door het Presidium van de Opperste Sovjet herzien.

De onderscheiding kon worden toegekend voor ten minste ťťn jaar arbeid of ze maanden in het geval van gewonde veteranen. Het kon worden teogekend aan arbeders, technisch personeel, medewerkers in de industrie en transport, agrariŽrs, agrarische specialisten, medewerkers in de wetenschap, technologie, kunsten en literatuur, medewerkers van de Communistische partij, vakbond en civiele organisaties.

De onderscheiding werd uitgereikt namens de uitvoerende organen van steden en districten op basis van voordrachten door directies, besturen enzovoorts.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Aleksandrov, Aleksandr Petrovich08-03-190608-03-1981

Bronnen