TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sovjet-Unie (1922-1991, Volksrepubliek)

Formeel heette de Sovjet-Unie de Unie van Socialistische Sovjetrepublieken (USSR). De eerste republieken werden kort na de Oktoberrevolutie van 1917 opgericht. Ze waren toen nog onafhankelijk van elkaar. In 1922 gingen vier republieken samen in de Sovjet-Unie. In de Tweede Wereldoorlog bestond de Sovjet-Unie uit de Russische SFSR en de OekraÔnse, Wit-Russische, Oezbeekse, Turkmeense, Tadzjiekse, Kazachse, Georgische, Azerbeidzjaanse, Kirgizische, Armeense, Litouwse, Moldavische, Letse, Estse en Karelisch-Finse SSR. De Sovjet-Unie werd opgeheven in 1991.

In 1936 vochten Sovjettroepen mee aan Republikeinse zijde tijdens de Spaanse Burgeroorlog. In mei 1939 begon de Slag bij Khalkhin-Gol (een rivier in Mantsjoerije), waar een strijdmacht van Mongoolse en Sovjettroepen het Japanse Kwantung-Leger aanviel. Deze slag liep uit op een overwinning voor de Sovjets en de Mongolen. In september 1939 raakte de Sovjet-Unie echt bij de Tweede Wereldoorlog betrokken toen zij Polen binnenviel. Dit gebeurde kort na het tekenen van het Molotov-Ribbentrop Pact, waarin ook de verovering van de Baltische Staten, Finland en delen van RoemeniŽ door de Sovjets was vastgelegd. Al deze landen werden binnengevallen, maar de invasie van Finland in november 1939 verliep niet volgens plan. De Sovjet-Unie leed enorme verliezen. In maart 1940 werd een vredesverdrag tussen de twee landen getekend.

In juni 1941 verbrak Duitsland het pact en viel het met haar bondgenoten de Sovjet-Unie binnen (operatie Barbarossa). Ook de Finnen verklaarden weer de oorlog aan de Sovjet-Unie. De oorlog met de As-Mogendheden was een strijd om te overleven en werd al snel de "Grote Patriottische Oorlog" genoemd. De Duitsers en haar bondgenoten rukten snel op en stonden aan het eind van 1941 bij Leningrad, Moskou en Rostov, maar wisten deze steden niet te veroveren. Bij Moskou openden de Sovjets een groot tegenoffensief. In 1942 openden de Duitsers een nieuw offensief aan het zuidelijke deel van het Oostfront. Ze bereikten Stalingrad, maar slaagden er niet in deze stad te veroveren. De Sovjets wisten de troepen hier te omsingelen en te vernietigen, maar tegen enorme verliezen. Het was het keerpunt in de oorlog. Het laatste grote Duitse offensief vond in juli 1943 plaats bij Koersk maar liep uit op een Sovjetoverwinning. Vanaf dat moment heroverde de Sovjet-Unie langzaam haar grondgebied en trok het uiteindelijk Duitsland binnen. In mei 1945 werd Berlijn veroverd en de Duitse capitulatie getekend. Drie maanden later vielen Sovjettroepen nog het Japanse Mantsjoerije binnen. Na een week was de oorlog voorbij.

De Onderscheidingen

De eerste Sovjetonderscheiding was de Orde van de Rode Banier, gebaseerd op de Orde van de Rode Banier van de Russische Federatie uit 1918. De orde werd ingesteld op 1 augustus 1924 door het Presidium van het Centrale Uitvoerende Comitť van de USSR en de eerste exemplaren werden in 1930 geproduceerd. De statuten voor de orde werden pas in 1932 opgesteld. In de jaren í30 werden meer Sovjetordes ingesteld, waaronder de bekende Orde van Lenin en de Orde van de Rode Ster. Vijf Sovjetordes hadden tot 19 juni 1943 een schroef aan de achterzijde met een ring om de orde aan het uniform te bevestigen. De vier andere ordes hadden een rechthoekige hanger met een rood lint. Aan de achterzijde hiervan was een schroef bevestigd. De Orde van Lenin, Orde van de Rode Banier, Orde van de Rode Banier van de Arbeid, Orde van de Rode Ster en Orde van het Insigne van Eer werden op de linkerborst gedragen. De vier overige ordes werden op de rechterborst gedragen.

De eerste Sovjetmedaille was de Jubileumsmedaille voor 20 jaar Rode Leger. Deze werd insteld op 24 januari 1938 en had, samen met een aantal andere medailles, tot 19 juni 1943 een rechthoekige hanger met een rood lint. Aan de achterzijde hiervan was een schroef bevestigd. Andere medailles hadden een vijfhoekige hanger met een pin aan de achterkant hiervan. Alle medailles werden op de linkerborst gedragen.

19 juni 1943 is een belangrijke datum in de geschiedenis van Sovjetonderscheidingen. De volgende wijzingen in de reguleringen vonden toen plaats:

- Vier onderscheidingen kregen een vijfhoekige hanger i.p.v. de schroef aan de achterzijde (Orde van de Rode Banier, Orde van de Rode Banier van de Arbeid, Orde van Lenin en Orde van het Insigne van Eer).

- Drie onderscheidingen kregen een vijfhoekige hanger i.p.v. de rechthoekige (o.a. Medaille voor Moed en Medaille voor Militaire Verdienste).

- Twee onderscheidingen kregen een vijfhoekige hanger i.p.v. de driehoekige (Medaille voor Dappere Arbeid en Medaille voor Onderscheidde Arbeid).

- Vier onderscheidingen kregen een schroef aan de achterzijde i.p.v. de rechthoekige hanger (Orde van de Patriottische Oorlog, Orde van Soevorov, Orde van Koetoezov en Orde van Aleksandr Nevsky).

- Twee onderscheidingen kregen een plattere, rechthoekige hanger (Medaille van de Gouden Ster en Medaille van de Sikkel en Hamer).

- De plaats op de borst van de onderscheidingen werd gewijzigd. Tot 19 juni 1943 werden vijf ordes op de linkerborst en vier op de rechterborst gedragen. Na de wijzigingen in de reguleringen werden alle ordes met een schroef aan de achterzijde op de rechterborst gedragen en alle ordes zonder schroef op de linkerborst. Alle medailles werden, zowel voor als na de wijzigingen, op de linkerborst gedragen.

- Het gebruik van ribbons werd ingevoerd.

Vanaf 4 juni 1944 konden de Orde van Lenin, Orde van de Rode Banier, Orde van de Rode Ster en Medaille voor Militaire Verdienste ook worden uitgereikt als onderscheidingen voor lange dienst. Uiteindelijk realiseerde men dat dit de status van de onderscheidingen aanzienlijk verlaagde. Op 14 september 1957 werd dit gebruik daarom afgeschaft en werden speciale medailles voor lange dienst ingesteld.

Hieronder de draagvolgorde van de Sovjetonderscheidingen (De lijst bevat de onderscheidingen die werden uitgereikt in de Tweede Wereldoorlog en de na-oorlogse Sovjetonderscheidingen enigszins gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog). De verschillende klassen van een onderscheiding staan bij elkaar, maar de Orde van Bogdan Chmelnitsky 1e en 2e Klasse bijvoorbeeld werden gedragen na respectievelijk de Orde van Nachimov 1e en 2e Klasse. De Orde van Bogdan Chmelnitsky 3e Klasse werd direct na de Orde van Koetoezov 3e Klasse gedragen.

Dit was tevens de draagvolgorde van de ribbons van deze onderscheidingen. Van de Medaille van de Gouden Ster en de Medaille van de Sikkel en Hamer bestonden geen ribbons; deze werden altijd Ďvolledigí gedragen boven de andere ribbons. De civiele Orde van de Heldenmoeder, de Orde van de Moederlijke Roem en de Moederschapsmedaille hadden geen ribbon.


Medaille van de Gouden Ster - Held van de Sovjet-Unie (Medal "Zolotaya Zvezda" - Geroi Sovetskogo Soyuza)
Medaille van de Sikkel en Hamer - Held van de Socialistische Arbeid (Medal "Serp i Molot" - Geroi Sotsialisticheskogo Truda)
Orde van de Overwinning (Orden "Pobeda")
Orde van Lenin (Orden Lenina)
Orde van de Rode Banier (Orden Krasnogo Znameni)
Orde van de Rode Banier van de Arbeid (Orden Trudovogo Krasnogo Znameni)
Orde van Soevorov 1e Klasse (Orden Suvorova I)
Orde van Soevorov 2e Klasse (Orden Suvorova II)
Orde van Soevorov 3e Klasse (Orden Suvorova III)
Orde van Oesjakov 1e Klasse (Orden Ushakova I)
Orde van Oesjakov 2e Klasse (Orden Ushakova II)
Orde van Koetoezov 1e Klasse (Orden Kutuzova I)
Orde van Koetoezov 2e Klasse (Orden Kutuzova II)
Orde van Koetoezov 3e Klasse (Orden Kutuzova III)
Orde van Nachimov 1e Klasse (Orden Nakhimova I)
Orde van Nachimov 2e Klasse (Orden Nakhimova II)
Orde van Bogdan Chmelnitsky 1e Klasse (Orden Bogdana Khmelnitskogo I)
Orde van Bogdan Chmelnitsky 2e Klasse (Orden Bogdana Khmelnitskogo II)
Orde van Bogdan Chmelnitsky 3e Klasse (Orden Bogdana Khmelnitskogo III)
Orde van Aleksandr Nevsky (Orden Aleksandra Nevskogo)
Orde van de Patriottische Oorlog 1e Klasse (Orden Otechestvennoi voiny I)
Orde van de Patriottische Oorlog 2e Klasse (Orden Otechestvennoi voiny II)
Orde van de Rode Ster (Orden Krasnoi Zvezdy)
Orde van het Insigne van Eer (Orden "Znak Pocheta")
Orde van Roem 1e Klasse (Orden Slavy I)
Orde van Roem 2e Klasse (Orden Slavy II)
Orde van Roem 3e Klasse (Orden Slavy III)

Medaille voor Moed (Medal "Za otvagu" )
Medaille van Oesjakov (Medal Ushakova)
Medaille voor Militaire Verdienste (Medal "Za boyeviye zaslugi")
Medaille van Nachimov (Medal Nakhimova)
Medaille voor Dappere Arbeid (Medal "Za trudovuyu doblest")
Medaille voor Onderscheidde Arbeid (Medal "Za trudovoye otlichiye")
Medaille voor de Partizaan van de Patriottische Oorlog 1e Klasse (Medal "Partizanu Otechestvennoi voiny" I)
Medaille voor de Partizaan van de Patriottische Oorlog 2e Klasse (Medal "Partizanu Otechestvennoi voiny" II)
Medaille voor de Verdediging van Leningrad (Medal "Za oboronu Leningrada")
Medaille voor de Verdediging van Moskou (Medal "Za oboronu Moskvy")
Medaille voor de Verdediging van Odessa (Medal "Za oboronu Odessy" )
Medaille voor de Verdediging van Sevastopol (Medal "Za oboronu Sevastopolya")
Medaille voor de Verdediging van Stalingrad (Medal "Za oboronu Stalingrada")
Medaille voor de Verdediging van Kiev (Medal "Za oboronu Kieva")
Medaille voor de Verdediging van de Kaukasus (Medal "Za oboronu Kavkaza")
Medaille voor de Verdediging van de Sovjet-Poolregio (Medal "Za oboronu Sovetskogo Zapolyarya")
Medaille voor de Overwinning op Duitsland in de Grote Patriottische Oorlog van 1941-1945 (Medal "Za pobedu nad Germaniei v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945")
Jubileumsmedaille voor 20 jaar Overwinning in de Grote Patriottische Oorlog van 1941-1945 (Yubileinaya medal "20 let pobedy v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945")
Jubileumsmedaille voor 30 jaar Overwinning in de Grote Patriottische Oorlog van 1941-1945 (Yubileinaya medal "30 let pobedy v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945")
Jubileumsmedaille voor 40 jaar Overwinning in de Grote Patriottische Oorlog van 1941-1945 (Yubileinaya medal "40 let pobedy v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945")
Medaille voor de Overwinning op Japan (Medal "Za pobedu nad Yaponiei")
Medaille voor de Verovering van Boedapest (Medal "Za vzyatiye Budapeshta")
Medaille voor de Verovering van KŲnigsberg (Medal "Za vzyatiye Kenigsberga")
Medaille voor de Verovering van Wenen (Medal "Za vzyatiye Veny")
Medaille voor de Verovering van Berlijn (Medal "Za vzyatiye Berlina")
Medaille voor de Bevrijding van Belgrado (Medal "Za osvobozhdeniye Belgrada")
Medaille voor de Bevrijding van Warschau (Medal "Za osvobozhdeniye Varshavy")
Medaille voor de Bevrijding van Praag (Medal "Za osvobozhdeniye Pragi")
Medaille voor Dappere Arbeid in de Grote Patriottische Oorlog van 1941-1945 (Medal "Za doblestny trud v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945")
Medaille voor de Veteraan van de Arbeid (Medal "Veteran truda")
Medaille voor de Wederopbouw van de Zilvermetallurgie in het Zuiden (Medal "Za vosstanovleniye predpriaty chernoi metallurgy yuga")
Medaille voor de Wederopbouw van de kolenmijnen van de Donbass (Medal "Za vosstanovleniye ugolnykh shakht Donbassa")
Medaille als Aandenken aan 250 jaar Leningrad (Medal "V pamyat 250-letia Leningrada")
Medaille als Aandenken aan 1500 jaar Kiev (Medal "V pamyat 1500-letia Kieva")

Hoogste Onderscheidingen

Medaille van de Gouden Ster (Held van de Sovjet-Unie)
Medal "Zolotaya Zvezda" (Geroi Sovetskogo Soyuza)Medaille van de Gouden Ster (Held van de Sovjet-Unie)
In de database: 577
Totaal verleend:11144
Medaille van de Sikkel en Hamer (Held van de Socialistische Arbeid)
Medal "Serp i Molot" (Geroi Sotsialisticheskogo Truda)Medaille van de Sikkel en Hamer (Held van de Socialistische Arbeid)
In de database: 41
Totaal verleend:onbekend

Orden

Orde van de Oktoberrevolutie
Orden Oktyabrskoy RevolyutsiiOrde van de Oktoberrevolutie
In de database: 19
Totaal verleend:onbekend
Orde van de Volkerenvriendschap
Orden Druzhby NarodovOrde van de Volkerenvriendschap
In de database: 8
Totaal verleend:onbekend
Orde van de Overwinning
Orden PobedaOrde van de Overwinning
In de database: 22
Totaal verleend:20
Orden Lenina (1934-1936)In de database: 2
Totaal verleend:onbekend
Orden Lenina (1936-1943)In de database: 52
Totaal verleend:onbekend
Orden Lenina (1943-1991)In de database: 186
Totaal verleend:onbekend
Orden Krasnogo Znameni (1918-1925)In de database: 9
Totaal verleend:onbekend
Orden Krasnogo Znameni (1925-1943)In de database: 59
Totaal verleend:onbekend
Orden Krasnogo Znameni (1943-1991)In de database: 114
Totaal verleend:onbekend
Orde van Soevorov 1e Klasse
Orden Suvorova 1Orde van Soevorov 1e Klasse
In de database: 153
Totaal verleend:onbekend
Orde van Soevorov 2e Klasse
Orden Suvorova 2Orde van Soevorov 2e Klasse
In de database: 133
Totaal verleend:onbekend
Orde van Soevorov 3e Klasse
Orden Suvorova 3Orde van Soevorov 3e Klasse
In de database: 19
Totaal verleend:onbekend
Orde van Oesjakov 1e Klasse
Orden Ushakova 1Orde van Oesjakov 1e Klasse
In de database: 45
Totaal verleend:onbekend
Orde van Oesjakov 2e Klasse
Orden Ushakova 2Orde van Oesjakov 2e Klasse
In de database: 47
Totaal verleend:onbekend
Orde van Koetoezov 1e Klasse
Orden Kutuzova 1Orde van Koetoezov 1e Klasse
In de database: 113
Totaal verleend:onbekend
Orde van Koetoezov 2e Klasse
Orden Kutuzova 2Orde van Koetoezov 2e Klasse
In de database: 63
Totaal verleend:onbekend
Orde van Koetoezov 3e Klasse
Orden Kutuzova 3Orde van Koetoezov 3e Klasse
In de database: 4
Totaal verleend:onbekend
Orde van Nachimov 1e Klasse
Orden Nakhimova 1Orde van Nachimov 1e Klasse
In de database: 79
Totaal verleend:onbekend
Orde van Nachimov 2e Klasse
Orden Nakhimova 2Orde van Nachimov 2e Klasse
In de database: 8
Totaal verleend:onbekend
Orde van Bogdan Chmelnitsky 1e Klasse
Orden Bogdana Khmelnitskogo 1Orde van Bogdan Chmelnitsky 1e Klasse
In de database: 21
Totaal verleend:onbekend
Orde van Bogdan Chmelnitsky 2e Klasse
Orden Bogdana Khmelnitskogo 2Orde van Bogdan Chmelnitsky 2e Klasse
In de database: 22
Totaal verleend:onbekend
Orde van Bogdan Chmelnitsky 3e Klasse
Orden Bogdana Khmelnitskogo 3Orde van Bogdan Chmelnitsky 3e Klasse
In de database: 6
Totaal verleend:onbekend
Orde van Aleksandr Nevsky
Orden Aleksandra NevskogoOrde van Aleksandr Nevsky
In de database: 65
Totaal verleend:onbekend
Orden Otechestvennoi voiny 1 (1985)In de database: 14
Totaal verleend:onbekend
Orden Otechestvennoi voiny 2 (1943-1945)In de database: 25
Totaal verleend:onbekend
Orden Otechestvennoi voiny 2 (1942-1943)In de database: 5
Totaal verleend:onbekend
Orden Otechestvennoi voiny 1 (1943-1945)In de database: 36
Totaal verleend:onbekend
Orden Otechestvennoi voiny 1 (1942-1943)In de database: 6
Totaal verleend:onbekend
Orde van de Vaderlandse Oorlog 1e Klasse
Orden Otechestvennoi voiny 1Orde van de Vaderlandse Oorlog 1e Klasse
In de database: 254
Totaal verleend:onbekend
Orde van de Vaderlandse Oorlog 2e Klasse
Orden Otechestvennoi voiny 2Orde van de Vaderlandse Oorlog 2e Klasse
In de database: 99
Totaal verleend:onbekend
Orden Trudovogo Krasnogo Znameni (1936-1943)In de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Orden Trudovogo Krasnogo Znameni (1960-1968) In de database: 2
Totaal verleend:onbekend
Orden Trudovogo Krasnogo Znameni (1952-1960)In de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Orden Trudovogo Krasnogo Znameni (1943-1952)In de database: 4
Totaal verleend:onbekend
Orden Trudovogo Krasnogo Znameni (1936-1943)In de database: 2
Totaal verleend:onbekend
Orde van de Rode Ster
Orden Krasnoi ZvezdyOrde van de Rode Ster
In de database: 329
Totaal verleend:onbekend
Orde van het Insigne van Eer
Orden Znak PochetaOrde van het Insigne van Eer
In de database: 11
Totaal verleend:onbekend
Orde van Roem 1e Klasse
Orden Slavy 1Orde van Roem 1e Klasse
In de database: 15
Totaal verleend:onbekend
Orde van Roem 2e Klasse
Orden Slavy 2Orde van Roem 2e Klasse
In de database: 17
Totaal verleend:onbekend
Orde van Roem 3e Klasse
Orden Slavy 3Orde van Roem 3e Klasse
In de database: 40
Totaal verleend:onbekend
Orde van de Moederlijke Roem 1e Klasse
Orden Materinskaja Slava 1Orde van de Moederlijke Roem 1e Klasse
In de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Orde van de Moederlijke Roem 2e Klasse
Orden Materinskaja Slava 2Orde van de Moederlijke Roem 2e Klasse
In de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Orde van de Moederlijke Roem 3e Klasse
Orden Materinskaja Slava 3Orde van de Moederlijke Roem 3e Klasse
In de database: 0
Totaal verleend:onbekend

Dapperheidsonderscheidingen (Geen Orden)

Medaille van Oesjakov
Medal UshakovaMedaille van Oesjakov
In de database: 2
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor Moed
Medal "Za otvagu"Medaille voor Moed
In de database: 53
Totaal verleend:onbekend
Medaille
Medal "Za otlichiye v okhrane Gosudarstvennoy granitsy SSSR"Medaille "Voor onderscheiding bij het bewaken van de staatsgrens van de USSR"
In de database: 2
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor Militaire Verdienste
Medal "Za boyeviye zaslugi"Medaille voor Militaire Verdienste
In de database: 66
Totaal verleend:onbekend

Campagne- en Dienstonderscheidingen

Medaille voor de Partizaan van de Vaderlandse Oorlog 1e Klasse
Medal "Partizanu Otechestvennoi voiny" 1Medaille voor de Partizaan van de Vaderlandse Oorlog 1e Klasse
In de database: 6
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Partizaan van de Vaderlandse Oorlog 2e Klasse
Medal "Partizanu Otechestvennoi voiny" 2Medaille voor de Partizaan van de Vaderlandse Oorlog 2e Klasse
In de database: 3
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verdediging van Odessa
Medal "Za oboronu Odessy"Medaille voor de Verdediging van Odessa
In de database: 9
Totaal verleend:38000
Medaille voor de Verdediging van Sebastopol
Medal "Za oboronu Sevastopolya"Medaille voor de Verdediging van Sebastopol
In de database: 20
Totaal verleend:52540
Medaille voor de Verdediging van de Sovjet-Poolregio
Medal "Za oboronu Sovetskogo Zapolyarya"Medaille voor de Verdediging van de Sovjet-Poolregio
In de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verdediging van de Kaukasus
Medal "Za oboronu Kavkaza"Medaille voor de Verdediging van de Kaukasus
In de database: 29
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verdediging van Kiev
Medal "Za oboronu Kieva"Medaille voor de Verdediging van Kiev
In de database: 6
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verdediging van Leningrad
Medal "Za oboronu Leningrada"Medaille voor de Verdediging van Leningrad
In de database: 43
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verdediging van Moskou
Medal "Za oboronu Moskvy"Medaille voor de Verdediging van Moskou
In de database: 40
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verdediging van Stalingrad
Medal "Za oboronu Stalingrada"Medaille voor de Verdediging van Stalingrad
In de database: 44
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verovering van Wenen
Medal "Za vzyatiye Veny"Medaille voor de Verovering van Wenen
In de database: 6
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verovering van Boedapest
Medal "Za vzyatiye Budapeshta"Medaille voor de Verovering van Boedapest
In de database: 7
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verovering van Koenigsberg
Medal "Za vzyatiye Kyonigsberga"Medaille voor de Verovering van Koenigsberg
In de database: 11
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Verovering van Berlijn
Medal "Za vzyatiye Berlina"Medaille voor de Verovering van Berlijn
In de database: 33
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Bevrijding van Belgrado
Medal "Za osvobozhdeniye Belgrada"Medaille voor de Bevrijding van Belgrado
In de database: 4
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Bevrijding van Praag
Medal "Za osvobozhdeniye Pragi"Medaille voor de Bevrijding van Praag
In de database: 15
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Bevrijding van Warschau
Medal "Za osvobozhdeniye Varshavy"Medaille voor de Bevrijding van Warschau
In de database: 10
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Overwinning op Duitsland in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
Medal "Za pobedu nad Germaniei v Velikoi Otechestevennoi voine 1941-1945"Medaille voor de Overwinning op Duitsland in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
In de database: 203
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Overwinning op Japan
Medal "Za pobedu nad Yaponiei"Medaille voor de Overwinning op Japan
In de database: 19
Totaal verleend:onbekend

Herinnerings- / Jubileummedailles

Jubileum Medaille
Jubilee Medal "30 Years of the Soviet Army and Navy"Jubileum Medaille "30 jaar van Soviet Leger en Marine"
In de database: 20
Totaal verleend:onbekend
Jubileum Medaille
Jubilee Medal "40 Years of the Armed Forces of the USSR"Jubileum Medaille "40 Jaar Strijdkrachten van de Sovjet-Unie"
In de database: 16
Totaal verleend:onbekend
Jubileummedaille voor de 20e verjaardag van het Rode Leger
Jubilee Medal "20 Years of the Soviet Army and Navy"Jubileummedaille voor de 20e verjaardag van het Rode Leger
In de database: 106
Totaal verleend:onbekend
Medaille ter Herinnering aan de Achthonderdste Verjaardag van Moskou
Medal "In Commemoration of the 800th Anniversary of Moscow"Medaille ter Herinnering aan de Achthonderdste Verjaardag van Moskou
In de database: 11
Totaal verleend:onbekend
Jubileum Medaille
Jubilee Medal "50 Years of the Armed Forces of the USSR"Jubileum Medaille "50 Jaar Strijdkrachten van de Sovjet-Unie"
In de database: 19
Totaal verleend:onbekend
Jubileumsmedaille ter Herinnering aan de 100ste Verjaardag van de geboorte van Vladimir Ilyich Lenin
Jubilee Medal "In Commemoration of the 100th Anniversary since the Birth of Vladimir Ilyich Lenin"Jubileumsmedaille ter Herinnering aan de 100ste Verjaardag van de geboorte van Vladimir Ilyich Lenin
In de database: 13
Totaal verleend:onbekend
Medaille
Medal "Veteran Vooruzhonnykh Sil SSSR"Medaille "Veteraaan van de Strijdkrachten van de USSR"
In de database: 4
Totaal verleend:onbekend
Jubilee Medal "60 Years of the Soviet Army and Navy"In de database: 9
Totaal verleend:onbekend
Jubilee Medal "70 Years of the Armed Forces of the USSR"In de database: 3
Totaal verleend:onbekend
Medaille
Medal "Za bezuprechnuyu sluzhbu"Medaille "Voor Trouwe Dienst"
In de database: 5
Totaal verleend:onbekend
Erelid van de NKVD
Pochotnyy sotrudnik gosbezopasnostiErelid van de NKVD
In de database: 2
Totaal verleend:onbekend
25 jaar Wo2 Herinneringsmedaille Veteranen Commissie
25 Years WWII Commemorative Medal Veterans Commitee25 jaar Wo2 Herinneringsmedaille Veteranen Commissie
In de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Jubileumsmedaille voor 20 jaar Overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
Yubileinaya medal "20 let pobedy v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945"Jubileumsmedaille voor 20 jaar Overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
In de database: 50
Totaal verleend:onbekend
Jubileumsmedaille voor 30 jaar Overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
Yubileinaya medal "30 let pobedy v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945"Jubileumsmedaille voor 30 jaar Overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
In de database: 32
Totaal verleend:onbekend
Jubileumsmedaille voor 40 jaar Overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
Yubileinaya medal "40 let pobedy v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945"Jubileumsmedaille voor 40 jaar Overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
In de database: 22
Totaal verleend:onbekend
Medaille als Aandenken aan 1500 jaar Kiev
Medal "V pamjat 1500-letia Kieva"Medaille als Aandenken aan 1500 jaar Kiev
In de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Medaille als Aandenken aan 250 jaar Leningrad
Medal "V pamjat 250-letia Leningrada"Medaille als Aandenken aan 250 jaar Leningrad
In de database: 3
Totaal verleend:onbekend

Burger Onderscheidingen

Medaille voor Dappere Arbeid
Medal "Za trudovuju doblest"Medaille voor Dappere Arbeid
In de database: 4
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor Moederschap 2e Klasse
Medal Materinstva 2Medaille voor Moederschap 2e Klasse
In de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor Moederschap 1e Klasse
Medal Materinstva 1Medaille voor Moederschap 1e Klasse
In de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor Onderscheidde Arbeid
Medal "Za trudovoye otlichiye"Medaille voor Onderscheidde Arbeid
In de database: 3
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor Dappere Arbeid in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
Medal "Za doblestny trud v Velikoi Otechestvennoi voine 1941-1945"Medaille voor Dappere Arbeid in de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945
In de database: 23
Totaal verleend:onbekend
Medaille voor de Veteraan van de Arbeid
Medal "Veteran Truda"Medaille voor de Veteraan van de Arbeid
In de database: 5
Totaal verleend:onbekend

Rang Onderscheidingstekens Algemeen

Maarschalksster
Marshalskaya ZvezdaMaarschalksster
In de database: 25
Totaal verleend:17

Insignes

Parachutist BadgeIn de database: 2
Totaal verleend:onbekend
GeŽer Militaire Piloot van de USSR
Zasluzhennyy voyennyy lotchik SSSRGeŽer Militaire Piloot van de USSR
In de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Insigne voor 25 jaar Overwinning
Znak "25 let Pobedy"Insigne voor 25 jaar Overwinning
In de database: 2
Totaal verleend:onbekend
Uitmuntende Onderzeebootman-Insigne
Znak "Otlichny podvodnik"Uitmuntende Onderzeebootman-Insigne
In de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Uitmuntende Sluipschutter-Insigne
Znak "Otlichny snaiper"Uitmuntende Sluipschutter-Insigne
In de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Znak PilotIn de database: 16
Totaal verleend:onbekend
Gewonden Badge
Znak RaneniyaGewonden Badge
In de database: 19
Totaal verleend:onbekend
Garde-Insigne
Znak "Gvardia"Garde-Insigne
In de database: 237
Totaal verleend:onbekend
Uitmuntende Artillerist-Insigne
Znak Otlichny "Artillerist"Uitmuntende Artillerist-Insigne
In de database: 1
Totaal verleend:onbekend

Prijzen en trofeeŽn

Stalin PrizeIn de database: 15
Totaal verleend:onbekend
Lenin Peace PrizeIn de database: 8
Totaal verleend:onbekend
Gold Karl Marx Medal of the USSR Academy of ScienceIn de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Lenin Prize for LiteratureIn de database: 1
Totaal verleend:onbekend
USSR State PrizeIn de database: 2
Totaal verleend:onbekend

Overige Onderscheidingen

Medal "For Strengthening the Brotherhood in Arms"In de database: 1
Totaal verleend:onbekend