TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oekra´ne (1941, Republiek)

De Oekra´ense Staat werd op 30 juni 1941 uitgeroepen met steun van de Organisatie van Oekra´ense Nationalisten (OOeN). Yaroslav Stetsko werd die dag uitgeroepen tot hoofd van de regering. Nazi-Duitsland ontbond deze regering op 11-12 juli 1941, waarna de staat opging in het Generaal-gouvernement en Rijkscommissariaat Oekra´ne.

Na de ontbinding van de staat werd de factie OOeN-B actief vervolgd, terwijl de rivaliserende factie OOeN-M juist gedoogsteun van de Duitsers genoot. Tussen 1941 en 1942 wist deze factie veel administratieve macht te vergaren, totdat ook zij door Duitsland werden vervolgd.

De OOeN in het geheel was tussen 1943 en 1944 actief verwikkeld in een guerilla oorlog met Duitsland, gevolgd door een actieve strijd tegen de Sovjet-Unie. In die periode waren verschillende facties onder de zogenoemde Oekra´ense Opperste Bevrijdingsraad geschaard. Deze organisatie had haar eigen onderscheidingssysteem.

Orden

Cross of Combat Merit 1st classIn de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Cross of Combat Merit 2nd ClassIn de database: 1
Totaal verleend:onbekend
Cross of Combat Merit 3rd ClassIn de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Cross of Combat Merit 4th ClassIn de database: 0
Totaal verleend:onbekend
Cross of Combat Merit 5th ClassIn de database: 0
Totaal verleend:onbekend