TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De intriges van de gebroeders Sassen

Titel:
De intriges van de gebroeders Sassen
ISBN10:
9461533578
ISBN13:
9789461533579
Schrijver:
Botman, J.
Aantal pagina's:
272
Uitgever:
Aspekt
Plaats van uitgifte:
Soesterberg
Jaar van uitgifte:
2013
Beschrijving:
Wim Sassen haalde vanwege zijn relatie met Adolf Eichmann na de oorlog regelmatig het nieuws. Zijn broer Alfons daarentegen was altijd de man op de achtergrond. Niettemin speelden beiden een belangrijke rol in de naoorlogse schemerwereld waarin oorlogsmisdadigers op diverse manieren werden ingezet om Duitse weerwolfnetwerken en communistische cellen bloot te leggen. Toen de geallieerde opsporingsdiensten halverwege 1945 de vervolging van oorlogsmisdadigers aan de Nederlandse opsporingsdiensten overlieten, raakten de jongens verzeild in een wereld van internationale spionagediensten, ondergrondse organisaties die oorlogsmisdadigers uit Nederland en BelgiŽ hielpen te ontsnappen en particuliere opsporingsdiensten. Wanneer strafvervolging dreigt, wijken de mannen uit naar Latijns Amerika. Daar kwamen ze terecht in een warm nest van uitgeweken naziís die door de voorloper van de Noord Amerikaanse CIA ďveiligĒ waren gesteld. In deze buitengewone periode rekenden ze tot hun vrienden Luftwaffe-aas Hans Ulrich Rudel, Adolf Eichmann, Josef Mengele en Klaus Barbie. Via deze groep werden de jongens opnieuw geÔntroduceerd in een schimmige wereld waarin ex-SSíers een voorname rol speelden in de internationale wapenhandel en hun diensten leverden aan militaire regimes in de strijd tegen het communisme. In dit boek zullen eveneens een aantal mythes ontkracht worden zoals Wim Sassens beroemde ontsnapping uit Fort Blauwkapel op Kerstavond 1945, of dat de jonge Alfons al op 17 jarige leeftijd ĎAbwehrí-specialist zou zijn geweest.

Gerelateerd nieuws

Go2War2.nl-gastauteur publiceert boek over gebroeders Sassen

jan2014

Go2War2.nl-gastauteur publiceert boek over gebroeders Sassen

In december 2013 verscheen het boek ďDe intriges van de gebroeders SassenĒ bij uitgeverij Aspekt. De schrijver, Jochem Botman, schreef eerder enkele artikelen over naar Zuid-Amerika gevluchte Nederlandse naziís als gastauteur van de STIWOT-website Go2War2.nl.

Lees meer