TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Tweede Wereldoorlog - 50 dingen die je moet weten

Titel:De Tweede Wereldoorlog - 50 dingen die je moet weten
Schrijver:Adams, S.
Uitgever:Callenbach
Uitgebracht:2017
Pagina's:80
ISBN:9789026622205
Omschrijving:

Boeken over de Tweede Wereldoorlog worden meestal geschreven over één specifiek onderwerp. Het Derde Rijk, de Holocaust en de strijd aan het West- en Oostfront of in Pacific zijn slechts enkele voorbeelden. Dit is erg interessant voor de liefhebber die alles wil weten over een specifiek onderwerp waarover hij tot in detail geïnformeerd wil worden. Voor diegene met algemene interesse of minder kennis van gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog is dit echter niet het soort boek dat men zoekt.

"De Tweede Wereldoorlog - 50 dingen die je moet weten" van Simon Adams kan dan uitkomst bieden. Aan de hand van vijftig cruciale onderwerpen wordt een beeld geschetst van de jaren 1939 tot en met 1945. Korte teksten geven een beeld van een bepaalde gebeurtenis en van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Soms worden deze beschrijvingen aangevuld met cijfers of opvallende feiten.

Het boek geeft een duidelijk algemeen beeld van de verschillende gebeurtenissen die samen de Tweede Wereldoorlog vormden. Toch is het jammer dat de samenstellers zich beperken tot een concept van korte teksten en een minimale uitleg. Sommige gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog zijn simpelweg te complex om behandeld te worden in een beperkt aantal regels.

Gezegd moet worden dat "De Tweede Wereldoorlog - 50 dingen die je moet weten" zich hoofdzakelijk richt op jeugdige lezers. Het boek kan dan ook zeker dienen als basis voor het ontwikkelen van een verdere interesse. Het boek bevat geen nieuwe inzichten. Dat is ook niet de opzet van de auteur en overige samenstellers. Ontbreken er onderwerpen? Nee, dat zeker niet. Toch had men ervoor kunnen kiezen bepaalde gebeurtenissen iets uitgebreider te beschrijven dan dat nu is gebeurd. Dan had deze publicatie ook een bredere doelgroep aan kunnen spreken.

Beoordeling: Goed

Informatie

Artikel door:
Han Smits
Geplaatst op:
16-03-2019
Feedback?
Stuur het in!

Afbeeldingen