TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Nederlandse Rattenlijn

Titel:
De Nederlandse Rattenlijn
Subtitel:
De vluchtroute van SS'ers en collaborateurs naar Zuid-Amerika
ISBN13:
9789464241242
Schrijver:
Botman, J.
Aantal pagina's:
500
Uitgever:
Aspekt
Plaats van uitgifte:
Soesterberg
Jaar van uitgifte:
2021

Gerelateerd nieuws

Jochem Botman spreekt over de Nederlandse 'Rattenlijn' op NPO Radio 1

dec2021

Jochem Botman spreekt over de Nederlandse 'Rattenlijn' op NPO Radio 1

De rattenlijnen waren vluchtroutes voor de nazi’s aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ze werden opgezet door de geallieerden, die gebruik wilden maken van de technologische kennis van de nazi’s, en hen in wilden zetten in de strijd tegen het communisme. Ook in Nederland waren er rattenlijnen. De geallieerden, de regering, bedrijven als KLM en zelfs leden van het verzet werkten erin samen om Nederlandse SS-ers te laten vluchten naar Argentinië. Jochem Botman deed onderzoek naar de Rattenlijnen en schreef er het boek De Nederlandse rattenlijn over.

Lees meer

Boek over Nederlandse rattenlijn slotstuk van circa 20 jaar onderzoek

apr2021

Boek over Nederlandse rattenlijn slotstuk van circa 20 jaar onderzoek

In zijn nieuwste boek ‘De Nederlandse Rattenlijn’ beschrijft Jochem Botman hoe verschillende nazi’s gedurende de periode 1945-1955 wisten te ontsnappen naar Zuid-Amerika. De auteur schreef voor deze website artikelen over verschillende naar Zuid-Amerika gevluchte Nederlandse collaborateurs en SS'ers die ook in deze door uitgeverij Aspekt uitgebrachte publicatie aan bod komen. We stelden hem via e-mail enkele vragen over zijn boek dat het slotstuk is van een periode van ongeveer twintig jaar onderzoek.

Lees meer