Wel vergeven niet vergeten

Titel: Wel vergeven niet vergeten
Auteur: Adriaan Hakkert
Uitgever: Uitgeverij Aspekt bv
Uitgebracht: 2003
ISBN: 905911146X
Bijzonderheden: De heer Hakkert is Kolonel der Mariniers b.d.
Omschrijving:

Met de gebeurtenissen in de wereld tijdens de Tweede Wereldoorlog, beschrijft de Heer Hakkert in vogelvlucht de beleving van die Tweede Wereldoorlog in Nederland.
In chronologische volgorde wordt aldus een beeld gegeven van de ontwikkelingen in ons land. Deze ontwikkelingen worden op uitstekende wijze gespiegeld aan de mondiale gebeurtenissen.

Na de noodzakelijke beschouwingen van het Wereldtoneel dat voorafging aan deze grote wereldbrand, worden we al lezend meegevoerd door de diverse oorlogshandelingen. Zo wordt een goed en overzichtelijk beeld geschapen van het leven van alle dag. Alhoewel Nederland als rode draad door het hele boek loopt, wordt een heel goed beeld verkregen van de gebeurtenissen op wereldschaal.

Alhoewel het voor de doorgewinterde Tweede Wereldoorlog fanaat niet als een al te gedetailleerd boek overkomt, geeft het een uitstekend beeld van die oorlog en zal zeker voor diegenen die wat minder ingevoerd zijn voor veel leesgenot zorgen. In 448 bladzijden worden voldoende details behandeld om een volledig verhaal te scheppen. Het boek is goed leesbaar en komt zeer populair over. Het is nu eens niet een eindeloos verhaal over de vele veldslagen, maar een werkelijk menselijk verhaal dat op zeer leesbare wijze de gebeurtenissen achter die veldslagen in beeld brengt. Kortom een uitstekend boek dat lekker wegleest.

Beoordeling: Uitstekend

Informatie

Artikel door:
Wilco Vermeer
Geplaatst op:
16-12-2003
Laatst gewijzigd:
19-02-2009

Afbeeldingen