Titel: De Opdracht
Auteur: Johan van Wijk
Uitgever: Gopher Publishers
Uitgebracht: 2005
ISBN: 905179241X
Bijzonderheden: Fictief verhaal gebaseerd op ware feiten
Omschrijving:

De Opdracht gaat over het leven van Peter Cremer, een student die aan het begin van de Tweede wereldoorlog afstudeerd. Zijn leven leek voor hem uitgestippeld, een goede opleiding, een ontluikende liefde, het vooruitzicht op een baan in Engeland, enz.

Dit verandert echter totaal wanneer hij benaderd wordt door een onbekende. Vanaf dat moment verandert zijn leven volledig. Zonder dat hij het zich eigenlijk beseft, wordt hij in Duitsland opgeleid als Geheim Agent, echter niet voor de Duitsers, maar voor de Britten. Tegen de tijd dat hij begint door te krijgen wat er werkelijk gebeurd, zit Peter tot over zijn oren in het werk van een geheim agent.
Uiteindelijk krijgt Peter een zeer geheime opdracht die hem via Duitsland en Engeland in Frankrijk doet belanden. Ook zijn grote liefde Anna komt, zonder dat ze het van elkaar weten, in Frankrijk bij het verzet terecht. Via allerlei omzwervingen, vele gevaren, verraad en liefdes komen beide weer terecht op de plaats waar het avontuur allemaal begon, in Nederland.

Op een zeer spannende en uiterst prettige manier weet auteur Johan van Wijk een intrigerend en haast ongeloofwaardig verhaal neer te zetten. Toch zou alles gebeurd kunnen zijn. De feitelijkheden zijn historisch juist, maar de fictie is niet te ontkennen. Een uitstekend en meeslepend verhaal dat je in ťťn avond zou willen uitlezen, ja kan gewoonweg niet stoppen.

Leuk detail is dat het eerste exemplaar van het boek is uitgereikt aan Wilco Vermeer, secretaris van STIWOT op 23 april 2005, die namens STIWOT bij die uitreiking als gastspreker optrad.

Beoordeling: Uitstekend

Informatie

Artikel door:
Wilco Vermeer
Geplaatst op:
07-07-2005
Laatst gewijzigd:
19-02-2009

Afbeeldingen