TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!
Paul van de Water overleed op 8 december 2022 in Almere. Enkele dagen eerder was hij 69 jaar geworden. Sinds 2020 was Paul betrokken bij TracesOfWar.nl, vooral als recensent van boeken. Vele publicaties over de Tweede Wereldoorlog werden door hem zorgvuldig en kritisch belicht. Als Paul een boek het hoogste aantal sterren gaf, dan wist je dat het wel een goed boek moest zijn.

We hebben Paul ook gevolgd als schrijver van boeken over Nederlandse en Vlaamse nazi-collaborateurs en waren trots dat hij in juli 2022 promoveerde met zijn onderzoek naar radicalisering en extremisme tijdens de Duitse bezetting van Nederland.

Paul laat een indrukwekkende studie en een toegankelijke serie boeken na, maar wat hadden we graag nog veel langer gebruik mogen maken van zijn deskundigheid. We verliezen in hem een vriendelijke en intelligente vrijwilliger wiens werk hopelijk velen zal blijven inspireren om het kwaad in de mens te blijven onderzoeken.

Geschreven boeken

  • In dienst van de nazi's
  • Langs de lijn
  • Foute vrouwen