TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Salo Muller neemt eerste exemplaar in ontvangst van Joodse Huizen deel 7

Op donderdag 15 april verschijnt deel 7 in de serie Joodse Huizen: Verhalen over vooroorlogse bewoners. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door Salo Muller. Details over de presentatie volgen op een later tijdstip.

De belangstelling voor het joodse leven van alledag, dat nagenoeg volledig vernietigde deel van onze samenleving, is groeiende. De serie Joodse Huizen: Verhalen over vooroorlogse bewoners reconstrueert de historie aan de hand van adressen en vormt zo een gestaag groeiend papieren monument voor een verdwenen cultuur.

Ook in dit zevende deel spelen de verhalen verspreid over heel Nederland: Amsterdam natuurlijk, maar ook Apeldoorn, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Den Ham, Roermond, Amersfoort, Varsseveld, Leiden en Zwolle zijn het toneel van deze episode in de vaderlandse geschiedenis. Het gaat over een arts in Amsterdam-Zuid en over een psychiater in het Apeldoornsche Bosch, over een zanger en over een voorzanger, over een hoedenmaakster en over een schoenmaker. Over kunstenares Frť Cohen en over een familie van musici. Over een slager, een poelier, een veehandelaar. Over de stichter van een puddingfabriek. Over doorsnee Nederlanders uit alle lagen van de bevolking.

Onder redactie van Gert Jan de Vries, Frits Rijksbaron en Esther Shaya.

Gebruikte bron(nen)