TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Begin museumjaar Bevrijdende Vleugels, Best

Het museum Bevrijdende Vleugels opende na de winterstop op 31 maart 2012 weer haar deuren.

Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. De meest in het oog springende is de nieuwe entree. Waar je voorheen via het restaurant en een corridor het museum betrad, is er nu een nieuw gebouwtje gekomen voor de ingang. Hierin is ook een klein museumwinkel gevestigd en de toegang tot het naast gelegen speelgoedmuseum (al was deze vandaag nog niet geopend). De nieuwe ingang is te vinden links naast het restaurant. De bewegwijzering is nog niet helemaal op orde, maar wordt snel beter.



Het museum heeft ook een aantal voertuigen gerestaureerd en tentoongesteld in de grote vliegtuighal, een daarvan is de Duits/Tjechische Sdkfz251 Halbkettenrad.



De Amerikaanse M3 Halftrack is verder opgeknapt en rijdend gemaakt. Ook deze halftrack is te vinden in de vliegtuighal. Daarnaast is er een schitterend diorama gemaakt met het Duitse Zwilling luchtdoelkanon, deze is te vinden in de luchtoorloghal.



Er is in ieder geval genoeg nieuws te ontdekken in het museum. Naast de grote objecten wordt er namelijk ook nog hard gewerkt aan alle overige vitrines en informatieborden. Zo blijft dit museum, ook voor de mensen die er al vaker geweest zijn, elke keer weer een bezoekje waard.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 31-03-2012 23:48:57