TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Expositie Stichting "Grebbelinie in het vizier" weer open

Hoeve ďde BeekĒ in Woudenberg is de uitvalsbasis van Stichting "Grebbelinie in het vizier". In januari 2012 werd via de lokale media bekend gemaakt dat de hoeve was verkocht. En dat had gevolgen, ook voor de stichting. Eťn van deze gevolgen was dat de expositieruimte niet op de voormalige hooizolder kon blijven.

De nieuwe eigenaren, Andre en Marlies van Grol uit Apeldoorn wilden het werk van Fulco en Catharina Ploeg echter graag voortzetten en zelfs uitbreiden. De expositiezolder van Stichting "Grebbelinie in het vizier" verhuist dan ook naar een schuur op het erf.

Vanwege de verhuizing was met ingang van 6 februari j.l. de expositie op de zolder voor het publiek gesloten. Het geŽxposeerde materiaal werd tijdelijk ingepakt , terwijl de nabijgelegen schuur intussen zodanig bewerkt werd dat de expositie weer opnieuw ingericht kon worden. Met deze aanpak wilden de vrijwilligers het mogelijk maken om op deze unieke lokatie, zo vlak bij de Grebbelinie zelf, te kunnen blijven.En dat is gelukt! Met ingang van april 2012 is de expositie weer toegankelijk voor het publiek. Iedere dinsdag en zaterdag is de expositie van 10.00 uur tot 16.00 uur te bezoeken. Vergeet vooral niet om ook de Grebbeliniedijk met de gereconstrueerde loopgraaf van 40 meter, Pantser Afweer Geschut-opstelling, Asperge-versperring en S3-kazemat te bekijken.De officiŽle opening van de nieuwe expositie zal plaatsvinden tijdens de Grebbeliniedagen op 18 en 19 mei 2012.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 07-04-2012 15:07:51