TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bastogne: op zoek naar het 16de bordje

In en om Bastogne is een Historische Route uitgezet van 15 punten met informatieborden. De eerste is te vinden bij de beroemde Sherman-tank op het McAuliffe plein. Uiteraard wilde we ook deze route op Oorlogsmusea.nl vermelden. En zo geschiedde, we gingen op pad, reden de complete route en kwamen met 15 foto's van borden terug. Helaas bleek bij thuiskomst dat op het 15de bordje een vermelding stond naar nog een 16de bordje: "Van de kazerne leidt de routebeschrijving u naar het eindpunt van dit trajekt: het "Mémorial van de Mardasson", waar u het laatste bord met uitleg vindt."

Bij een volgend bezoek aan Bastogne toch nog maar verder gezocht, maar geen bord kunnen vinden bij het Mardasson. Op dit moment wordt er echter verbouwd aan het naastgelegen Bastogne Historical Center en wij vermoeden dat het bord of (tijdelijk) verplaatst of ontoegankelijk is. Navraag bij diverse mensen die er vaker komen leert ons namelijk dat er weldegelijk een bord gestaan heeft.

Onze vraag is dus ook: heeft iemand foto's van dit 16de bord? Tips en foto's kunnen gemaild worden naar info@stiwot.nl.

Historische Route Bastogne

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 08-04-2012 11:50:39