TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boekpresentatie 'Kind van het Ereveld'

Maandagmiddag 9 april 2012 was in de lounge van de ISVW (Internationale School voor Wijsbegeerte) te Leusden de boekpresentatie van 'Kind van het Ereveld' van Remco Reiding. De locatie ligt niet ver van het Russisch Ereveld te Leusden.

Na een persoonlijke, en daardoor bijzondere, inleiding door de voorzitter van Stichting Russisch Ereveld, Alex Engbers was kort het woord aan de uitgever. Vervolgens overhandigde Remco Reiding het eerste exemplaar van zijn boek aan zijn zoon Dima, vernoemd naar Dmitri Botenko, de eerste nabestaande die Remco wist te traceren in Rusland. Het verhaal van Vladimir Botenko, de vader van Dmitri, vormt de rode draad in het boek 'Kind van het Ereveld', dat daarnaast verhaalt over de zoektocht van de auteur naar nabestaanden van Sovjetsoldaten die liggen begraven op het Russisch Ereveld in Leusden.


Remco Reiding toont journaalbeelden van de komst van Dmitri Botenko naar het graf van zijn vader in 2000.


Remco Reiding overhandigt het eerste exemplaar aan zijn zoon Dima.

Vanwege de gezondheid van zijn vrouw kon Dimitri Botenko zelf niet aanwezig zijn, maar via internet stelde Irina, de Russische vrouw van Remco Reiding, een aantal vragen. Het leverde een paar bijzondere momenten op.


Remco Reiding met zijn vrouw Irina en op het scherm Dmitri Botenko


Een moment van contact tussen publiek en de breeduit glimlachende Dmitri.

Binnenkort een recensie van het boek op Go2War2.nl.

Het boek kopen kan op Kindvanhetereveld.nl
Het boek winnen in een prijsvraag kan op Dodenakkers.nl

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: René ten Dam
  • Gepubliceerd op: 09-04-2012 20:55:06