Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Vrijkaartjes voor openingsweekend van Bevrijdende Vleugels (in aangepaste vorm)

Hoe vier je de vrijheid wanneer deze voor miljoenen mensen op datzelfde moment is afgenomen. Hoe organiseer je een feestelijk weekend van een bevrijdingsmuseum terwijl deze vrijheid hier niet ver vandaan volledig verdwenen is. Dat is een ontzettend grote uitdaging maar de jaarlijkse opening voorbij laten gaan is voor Bevrijdende Vleugels geen optie. De Tweede Wereldoorlog, en de bevrijding hiervan, mag nooit weggedrukt of vergeten worden. Daarom gaat Bevrijdende Vleugels dit jaar open met een aangepaste programmering op 9 en 10 april.Het openingsweekend van Bevrijdende Vleugels is een van de twee drukste weekenden van het jaar. Het andere weekend vindt steevast in september plaats onder de naam Remember September. Het jaarlijkse openingsweekend staat bekend om de vele activiteiten voor kinderen, de voertuigen en rondritten, en natuurlijk de vele extra live displays van heuse paratroopers en soldaten. Al deze activiteiten vinden dit jaar gewoon plaats in dezelfde vorm.

Wat is er dan wel anders? Bij het ruim aanwezige re-enactment draait het om het nabootsen van waarheidsgetrouwe WO2 situaties. Hierbij is besloten om geen Russische militairen en displays te tonen, evenals Russische voertuigen. Ook de kinderactiviteiten zijn anders van invulling. Waar de kinderen eerst militaire opdrachtjes uitvoerden zoals camoufleren en luchtbuks schieten, zullen de kinderen dit jaar een ware expeditie doorlopen met bushcraft uitdagingen boordevol avontuur.

Mede door deze kleine aanpassingen gaat het een prachtig weekend worden voor jong en oud, met vele bezienswaardigheden en activiteiten. Het weekend is elk jaar uitverkocht en ook dit jaar zijn er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Aan de bezoekers van onze website mogen we twee keer twee vrijkaartjes voor dit openingsweekend beschikbaar stellen. Het enige dat u moet doen om hier kans op te maken is een mail te versturen aan winactie@tracesofwar.nl met vermelding van Ďwinactie Bevrijdende Vleugels' en uw naam. U kunt deelnemen tot en met maandag 4 april.

Gebruikte bron(nen)