TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Roman vertelt verhaal vrouwelijke Engelandvaarder

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zit de jonge Emma in het verzet, totdat de Gestapo op de stoep staat en ze moet onderduiken. Samen met haar vriendje gaat ze van adres naar adres, maar als dit te gevaarlijk wordt, besluiten ze naar Engeland te vluchten.

“Vrij spel” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verzetsvrouw. Emma is nu 86 en voelt nog altijd de drang om zich te verzetten. Onafhankelijk en eigenzinnig, net als in de oorlog dus, maar nog steeds op de vlucht. Op de vlucht voor het verleden. Wat lijkt op een spannend avonturenverhaal, blijkt voor Emma een confronterende geschiedenis. Lukt het haar om te ontsnappen aan haar herinneringen?

“Vrij Spel” is op 4 mei onderdeel van een voorstelling in Carré Theater na de Dam, waarbij Carlijn Vis haar grootmoeder eregast zal zijn. Daarnaast is het boek te koop bij Soldaat van Oranje – de musical.

Op de website www.vrijspelderoman.nl is meer te lezen over het verhaal en daar zijn een boektrailer, geluidsfragmenten, oude foto's en ander achtergrondmateriaal te bekijken.




Gebruikte bron(nen)