TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bevrijdende Vleugels viert bevrijding (inclusief winactie)

Op 6 en 7 mei vindt het bevrijdingsweekend 'Buitengewoon Bevrijd' plaats bij Bevrijdende Vleugels. Om dit bevrijdingsweekend op unieke wijze te vieren en beleven, is er een bijzonder programma bedacht. Zo zullen er op beide dagen vele activiteiten zijn voor jong en oud, en zijn er vele tours, tochten en wandelingen waar je aan kunt deelnemen.



Wat maakt deze tours en wandelingen zo uniek?
Tijdens het weekend gaan er verschillende battlefield experts op pad, zowel te voet, als per fiets en met originele WW2 voertuigen. Met deze gidsen bezoek je de historische hotspots waar bijzondere gebeurtenissen zich hebben afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Zo herbeleef je de geschiedenis op de plek waar het zich echt heeft afgespeeld.

Wat is er nog meer te doen?
Naast deelname aan de vele tours, staat het terrein bol van activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er ritten gemaakt worden in originele WW2 voertuigen, kunnen kinderen en volwassenen rijden met RC mini tanks, en zullen er vele re-enactors zijn die de geschiedenis live uitbeelden.

Wat betekent dat re-enactment?
Jong en oud stapt op 6 en 7 mei zo terug in de geschiedenis, naar de tijd van de bevrijding. Hoe zou jij het vinden om terecht te komen in een engelse controlepost? Of ineens oog in oog te staan met een echte Amerikaanse paratrooper? Tijdens de route op ons park kom je steeds in een nieuwe living history scene terecht. Zo beland je vanzelf in de loopgraven en sta je tien minuten later midden in een Amerikaans basecamp. Op al deze plekken zijn er begeleiders die jong en oud in deze living history betrekken. Natuurlijk kun je overal met deze mensen op de foto!

Programma Buitengewoon Bevrijd
Het gehele programma, en entreetickets vind je op de website van Bevrijdende Vleugels. Het gehele weekend zijn de normale entreetarieven van pas, dus heb jij al een kaartje? Dan is deze op beide dagen geldig. Inschrijven voor een van de vele tours of wandelingen kan ook eenvoudig via de website.

Winactie: toegangskaartjes Bevrijdende Vleugels
Wij mogen onder de bezoekers van TracesOfWar.nl vier keer twee toegangskaartjes voor het museum verloten. Het enige dat u hoeft te doen om kans te maken op deze toegangskaarten is een e-mail sturen aan winactie@tracesofwar.com met vermelding van ‘Winactie Bevrijdende Vleugels’. Op 5 mei zullen de winnaars worden uitgeloot. Zij zullen de toegangskaarten vervolgens spoedig via e-mail ontvangen.

Gebruikte bron(nen)