TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Avondrondleiding in Nationaal Monument Kamp Vught

In de herfstvakantie biedt Nationaal Monument Kamp Vught op 18 en 25 oktober een avondrondleiding aan over het kampterrein. Op de afgelegen plek waar Kamp Vught in januari 1943 in gebruik werd genomen, nodigt een bezoek in de stilte van de avond uit tot bezinning. Juist dan is een bezoek een bijzondere ervaring.



Om het buitenterrein in het najaar te kunnen bezoeken, is de verlichting vorig jaar aangepast. De opzet van de rondleiding over een deel van het enige SS-concentratiekamp in Nederland is hetzelfde als de rondleiding overdag. Een deelnemer zei hierover: "Het verhaal is hetzelfde, maar het gevoel en de sfeer zijn ’s avonds heel anders; erg bijzonder en indrukwekkend."

Reserveren
Elke rondleiding begint om 19.00 uur en betreft uitsluitend een bezoek aan het buitenterrein; het museum en het museumcafé zijn gesloten. Reserveren is mogelijk via de webwinkel op nmkampvught.nl (Agenda). De rondleiding is geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar. Groepen (vanaf 10 deelnemers) kunnen een eigen avondrondleiding reserveren via info@nmkampvught.nl De datum en aanvangstijd worden hierbij in overleg bepaald.

Herfstvakantie
Vanaf 14 tot en met 22 oktober is nevenlocatie Barak 1B extra geopend: maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en in het weekend vanaf 13.00 uur. Barak 1B is de laatst overgebleven authentieke barak van voormalig Kamp Vught. De expositie ‘Als muren konden spreken’ bestrijkt vier periodes: het concentratiekamp (1943-1944) en de bestemming van het terrein na de ontruiming van het kamp in september 1944. Gewoonlijk is Barak 1B, halverwege de Lunettenlaan gelegen, geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Het herinneringscentrum is elke dag geopend met de vaste expositie 'Kamp Vught: zeven seizoenen en 32.000 gevangenen' en de tijdelijke expositie 'Oekraïne: het pad naar vrijheid'.

Gebruikte bron(nen)