TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

NIMH lanceert podcast over militair verleden: van verzetshelden tot Belgische opstand

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) heeft een nieuwe podcastserie gelanceerd: ĎMilitaire Geschiedenis van Nederlandí. Hierin komen de belangrijkste verhalen uit de vaderlandse militaire geschiedenis voorbij. De eerste aflevering over verzetshelden is sinds vandaag te beluisteren.De podcastserie bestaat uit 6 delen, waarin steeds een andere periode uit de Nederlandse militaire historie wordt besproken. Elke 2 weken verschijnt een nieuwe aflevering.

Aan bod komen onder meer de Belgische opstand, de Spaanse Burgeroorlog en de Nederlandse inzet tijdens de Korea-oorlog. Ook wordt het verhaal over de Engelandvaarders en het Nederlands militair verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgediept.

Audiofragmenten en ooggetuigen
In de podcast zitten veel originele audiofragmenten, bijvoorbeeld van oude radio-uitzendingen. Ook komen er in sommige afleveringen ooggetuigen aan het woord, zoals oud-militairen.

De Militaire Geschiedenis van Nederland is te beluisteren in alle populaire podcastapps.

Gebruikte bron(nen)