TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Buitengewoon Bevrijd in Bevrijdende Vleugels

Op 4 en 5 mei organiseert museum Bevrijdende Vleugels het evenement Buitengewoon Bevrijd. Tijdens dit unieke weekend vieren we de bevrijding GROOTS & UNIEK: Bezoekers gaan dit weekend namelijk echt terug in de tijd en stappen zo de geschiedenis in.



Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij je op unieke wijze terug in de tijd gaat, naar de tijd van de bevrijding! Hoe zou jij het vinden om plots oog in oog te staan met een Amerikaanse paratrooper? Of om aangehouden te worden bij een Engels controlepost? Tijdens een uitgestippelde route door onze hangars EN in de bossen van ons terrein kom je op verschillende punten scenes en personen tegen uit de tijd van de bevrijding, zo sta je dus middenin de geschiedenis en word jij onderdeel van het verhaal!

Ook leuk voor de kids; het kinderbasecamp! Leer zelf een vuurtje maken, een onderkomen bouwen voor de nacht, of je eigen drinkwater zuiveren! Op dit basecamp is van alles te doen en te leren voor de kleine helden die ons dit weekend bezoeken.



Re-enactment: Ook dit jaar hebben zich weer vele verenigingen en clubs aangemeld die tijdens dit unieke weekend hun basecamp op ons terrein opslaan en bijzonder re-enactment gaan verzorgen. Tijdens je bezoek kom je langs alle basecamps en opstellingen waar uitleg aan jong en oud word gegeven. Zo ontmoet je onder andere:

- Stichting Rijdend museum militair erfgoed (veldhospitaal)
- North West Tommies - British Army
-Dutch Kusten Artillerie - Kriegsmarine
- Groep Dankers - Franse SAS en verzet
- Krasny Oktjabr - Red Army
- Under the Battledress - 51st Highland Division
- Historische Reenactment vereniging Nederland - 101 airborne

Kortom een weekend boordevol unieke belevingen. Op deze dagen hanteren we de reguliere entreeprijzen.

Gebruikte bron(nen)