TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoreportage 11 mei Adoptieplechtigheid Canadian War Cemetery Adegem

Op Adegem Canadian War Cemetery, een militaire begraafplaats van de Commonwealth met gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog, liggen voornamelijk Canadezen begraven. Het zijn vooral soldaten van de 3rd Canadian Division, samen met die van de 4th Canadian Armoured Division en de 52nd Division, die vochten aan de Schelde.De vzw BelgiŽ-Canada heeft een adoptieplan voor deze begraafplaats. Op 11 mei 2024 werd een plechtigheid gehouden waarbij de nieuwe adoptanten hun certificaat ontvingen. Na de verwelkoming van de aanwezigen volgde een toespraak van Philip Demunter (coŲrdinator adoptieplechtigheid vzw BelgiŽ-Canada ) en Danny Vannevel, schepen van patrimonium, openbare werken, mobiliteit en begraafplaatsen

De bloemenhulde werd gevolgd door de Last Post, Act of Remembrance en de Kohima Epitaph. Daarna volgde de overhandiging van de adoptieoorkonde aan de peters en meters. De plechtigheid eindigde met de nationale hymnes van Canada, Polen, Frankrijk en BelgiŽ.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Christine Vinck
  • Gepubliceerd op: 15-05-2024 19:25:00