Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

War and Peace show 2003 Beltring

Uiteraard ontbrak STIWOT niet op de grootste WW2 Show van Europa. In de voetstappen van de Engelandvaarders staken we Het Kanaal over om uit te komen bij de witte krijtrotsen van Dover. De War & Peace Show vindt jaarlijks plaats (medio Juli) in de groene streek nabij Beltring, nabij de Hop Farm.

Een terrein zo groot als de Efteling, compleet met mini-kermis voor de kleinsten, eetkraampjes, presentatievelden, een Show Arena en vele voetbalvelden vol beurskramen. U zoekt een riempje voor uw kompas, of een bijpassende Shermantank? Geen probleem... op de Beltring is alles aanwezig.

Meerijden op voertuigen, tanks die auto's verpletteren, in scene gezette gevechten, Living History Static opstellingen (kampementen kompleet met wachtposten, zandzakversperringen en geschutsposten), modelbouw in alle schalen, radiografische voertuigen, postzegels, uniformen uit TV en filmproducties... ALLES !

Om u een indruk te geven hoe groot het aangepakt werd; 6 M8 voertuigen rollen de arena binnen en worden aangevallen door Duitse infanterie, versterkt met een o.a.Tiger Tank (het monster uit Saving Private Ryan & Band of Brothers) en een halftrack.

De Amerikanen trekken zich terug maar even later komen er een handvol tanks in een tegenaanval (Sherman A4, Sherman Easy 8, Hellcat en 2 Stuart tanks...). Het midden veld van de Arena gaat op in explosies en rook (met dank aan het team van de pyrotechnics) en de toeschouwers kijken ademloos toe. Beltring 2004 is een must voor iedereen die het gehele WW2-gevoel een dag lang vast wil houden. En voor de echte liefhebbers... het evenement duurt in totaal 5 dagen...Don van den Bogert
Voor meer foto's en informatie van de War and Peace show www.band-of-brothers.nl

Gebruikte bron(nen)