TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Op zoek naar Bussum Bridgehead

Na, door een zeer onduidelijk website en het niet lezen van onze eigen site, in de veronderstelling te zijn dat Bussum Bridgehead drie dagen een te bezoeken kampement had, was de teleurstelling extra groot om voor een gesloten poort te staan.

Uw reporter is echter niet voor een gat te vangen. De achtervolging om de rondrit door het Gooi te onderscheppen begon al snel. Uitgerust met enkel de routebeschrijving voor de colonne bevonden we ons al snel op een punt waar de colonne zou moeten komen...


De eenzame re-enactor en de eerste voertuigen van de colonne

12:35 uur; na wat zoeken eindelijk het gemeentehuis in Huizen gevonden te hebben, want er stond enkel 'gemeentehuis Huizen' op de site, zijn we nu in afwachting van wat komen gaat. Hoogtepunt van de dag is tot nu toch wel het broodje gezond op een klein, maar winderig terrasje in Huizen.


Meer voertuigen komen aan...

13:00 uur; nog een half uurtje wachten op de voertuigen, uw reporter lijkt op de goede plek. Het aantal om zich heen kijkende mensen groeit. En jawel, een Dodge WC51 rijdt langs... Zonder vaart te minderen en, naar later blijkt, nog vanuit de verkeerde richting ook. Blijkbaar weet niet iedereen van de colonne dat ze hier moeten stoppen, of uw reporter zit wederom verkeerd, dat kan natuurlijk ook.

13:15 uur; het aantal mensen met fototoestellen op het plein suggereert dat er iets gaat gebeuren, nu maar hopen dat dat ook hetgeen is waarvoor uw reporter is gekomen. Gelukkig verschijnt even later de eerst re-enactor vertwijfeld op het plein. Zonder voertuig, misschien vandaar die twijfeling.

13:45 uur; onze eenzame re-enactor wist te vertellen dat de voertuigen (70 stuks!) er aan zaten te komen. De eerste politiemotoren kondigden de colonne dan al snel aan. Alle voertuigen werden op het plein geparkeerd en iedereen kon naar hartelust rondkijken, fotograferen of een praatje maken. Opvallend is ook deze keer weer dat de gemiddelde leeftijd van de re-enactor soldaat aanzienlijk hoger ligt dan die in de oorlog.


De gemiddelde leeftijd lag helaas ook hier hoog.


Gelukkig waren er ook een aantal re-enactors van de juiste leeftijd.Genoeg geklaagd, er was gelukkig ook veel leuks te zien.


Uiteraard trokken de voertuigen veel publiek.

15:00 uur; de voertuigen vertrokken weer naar het volgende dorpje. Uw reporter ging na een ijsje ook weer op huis aan. Morgen naar Militracks, waarvan we wel zeker weten waar en wanneer het gehouden wordt.

Voor iedereen die morgen wel in de buurt van Bussum is, het kampement is te vinden aan de Amersfoortsestraatweg 103 te Bussum. We houden ons aanbevolen voor foto's...

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 19-05-2012 17:44:05